Gogosi pufoase cu unt

de Bucataras Medi in Dulciuri, 11 Noi 2015 | 3903 vizualizari

 

pentru Saptamana barbatilor care gatesc"

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa coaja de lamaie
  • 1 lingurita rasa coaja de portocala
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • zahar pudra pentru pudrat
  • faina pentru infainat masa
  • ulei pentru prajit
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase cu unt:

Amestecam drojdia cu un pic de lapte caldut.(circa 50 ml).


Cernem faina.


Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem amestecul de lapte cu drojdie.


Lasam la crescut circa 10 min.


In acest timp batem ouale cu zaharul si aromele(coaja rasa de lamaie si portocala,zaharul vanilat si esenta de rom.Adaugam restul de lapte(caldut).


Topim untul ,il lasam sa se racoreasca putin apoi il adaugam in amestecul de mai sus.


Turnam amestecul peste faina ,adaugam sarea si framantam circa 10 min.


Aluatul trebuie sa fie unul moale dar nelipicios.


Acoperim vasul in care avem aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit ,la cald,aproximativ 1 ora(pana ce isi dubleaza volumul).


Punem aluatul pe masa infainata ,il impartim in doua bucati si cu ajutorul sucitorului intindem fiecare bucata in foi de circa 5 mm. grosime.


Cu ajutorul unui pahar decupam gogosile.


Acoperim gogosile cu in prosop de bucatarie si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


Prajim in baie de ulei gogosile, pe rand ,la foc moderate.


Le scoatem pe un prosop absorbant si apoi le pudram cu muuult zahar pudra(asa imi place).


Pofta buna!


Sursa de inspiratie a acestei retete http://retetefeldefel.ro/gogosi-pufoase-cu-unt/

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

laura_n 1

11.11.2015, 22:19

pfffffffffff

miki_a 1

12.11.2015, 01:55

Ksenya 1

12.11.2015, 17:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresă cu dulceață de piersici și bezea