Gogosi umplute cu dulceata de visine

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 8636 vizualizari

 

Ce sa papam dulce...ora 19:00...pai...Mami, vrem gogosi cu dulceata :)

 

INGREDIENTE

  • - 3 cesti (nu cani) apa
  • - 1 ceasca ulei
  • - 1 ceasca zahar
  • - 25 gr drojdie proaspata
  • - 1 lingurita rasa scortisoara
  • - 1 lingurita coaja de lamaie (eu nu am pus)
  • - un praf de sare
  • - 1 plic zahar vanilinat (8 gr)
  • - aproximativ 600-700 gr (pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini, insa sa nu fie tare, ci pufos)
  • - 15 lingurite de dulceata de visine (home made)
  • - 2 linguri zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu dulceata de visine:

Dizolvam drojdia in 1 ceasca apa calduta, punem 1 lingurita zahar si amestecam. Turnam amestecul in castronul in care vom face aluatul, adaugam restul de apa, uleiul, zaharul, sarea, mirodeniile, apoi adaugam faina pana ce obtinem un aluat nelipicios si moale.


Acoperim cu un prospop (sau folie alimentara) si lasam sa creasca la loc cald, ferit de curent (eu bag castronul in cuptorul MW si inchid usa, dar nu il pornesc, evident ;)


Dupa 30 minute, scoatem din castron, infainam suprafata de lucru si intindem o foaie potrivita ca si grosime. Luam un pahar (eu am folosit o cana de la promotia Milka, ca sa iasa gogosile mai mari) si taiem cercuri.


Punem pe mijlocul unui cerc o lingurita de dulceata, punem peste ea alt cerc de aluat si presam bine marginile ca sa nu iasa dulceata. Punem apoi gogoasa uriasa in ulei incins si stam pe langa ea, ca repede se rumeneste si se infoaie ;)


Scoatem gogosile pe un servetel de bucatarie, ca sa absoarba surplusul de grasime, lasam la racit, pudram cu zahar pudra si papam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

AnyCostescu 1

28.02.2013, 12:42

CarmenBlue 1

21.03.2013, 12:21

arata super gustos, am sa incerc si eu neaparat

Patricia Iordache 1

21.03.2013, 13:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu gem