Aperitiv grisine in mantou de jambon cu dovlecel

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2018 | 4294 vizualizari

 

Aceste Grisine în mantou de jambon cu dovlecel sunt bune de preparat atunci când stai la o șuetă cu prietenii.
Am văzut deseori pe platouri, pe la diverse petreceri, grisine învelite în jambon, sau șunculiță și m-am gândit să le testez și eu.
Le-am adăugat și niște felii subțiri de dovlecel să mai diminueze din gustul sărat al jambonului.
Au ieșit tare bune și se pot încadra perfect la rețete pentru  "Picnicul Bucătărașilor"!

 

INGREDIENTE

  • 8 grisine
  • 16 felii subțiri de jambon
  • 8 felii subțiri de dovlecel
  • puțină cremă de brânză
  • chimen
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv grisine in mantou de jambon cu dovlecel:

Alegem un dovlecel micuț, așa încât să-l putem felia de dimensiunea feliilor de jambon.

Preparăm ușor feliile de dovlecel pe grillul încins, pentru a se înmuia și a deveni flexibile, tocmai bune de rulat.

Nu presărăm sare pe ele, pentru că este jambonul destul de sărat și interesul este să mai diminuăm din gustul sărat.

Alegem grisine lungi, nerupte și crocante.

Ungem feliile de jambon cu puțină cremă de brânză, presărăm chimen, așezăm feliile de dovlecel temperate, peste ele, le mai ungem cu foarte puțină cremă de brânză și mai presăram chimen, apoi le rulăm împreună pe grisine, lăsând un capăt mai liber.

Așezăm delicioasele grisine în mantou de jambon cu dovlecel într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru maxim 5 minute.

Nu le lăsăm mult în cuptor pentru a nu se înmuia de la zeama dovlecelului, doar atât cât jambonul să se rumenească și să se strângă ușor în jurul grisinelor.

Nu exagerăm nici cu cantitatea de brânză, tot pentru a nu se înmuia grisinele.

Sunt tare bune, mai ales servite cu legume proaspete, dar și simple, servite în fața televizorului, sau a PC-ului, dar sunt bune și de luat la picnic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv grisine in mantou de jambon cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gustari reci cu oua de prepelita