Gulas de post

de Doinavar in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 15064 vizualizari

 

De ce n-am manca un gulas minunat si in post, inlocuind carnea cu cuburi de soia?

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet 100 g cuburi soia (inedit)
  • 3-4 cepe (una rosie)
  • 1 morcov
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu (congelat)
  • 400 ml bulion (sau rosii in bulion)
  • 7-8 cartofi
  • 100 g margarina pentru gatit (ulei)
  • 1 plic condimente “Gulas unguresc” (dafin, chili, chimen, usturoi granulat, boia iute, ceapa, etc.)
  • 2 lingurite boia dulce
  • cateva fire marar/patrunjel (sau uscat)
  • 1-2 foi de dafin
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri de legume/ciuperci
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de post:

Pentru inceput puneti cuburile de soia intr-un bol si turnati peste ele 750 ml apa clocotita, cu o lingurita de baza pentru mancaruri, ca sa stea la inmuiat si sa se umfle, cam 15 minute.


Intre timp curatati cepele, usturoiul, morcovul si cartofii. Intr-o craticioara puneti la calit in margarina (ulei) cepele tocate si felii de morcovi, iar peste 5 minute adaugati ardeiul gras tocat si usturoiul feliat. Lasati-le la calit, la foc mic, amestecand ca sa nu se prinda, adaugati si 100 ml apa.


Puneti in gulas cuburile de soia, cartofii taiati bucati mari, toate condimentele, bulionul si lasati sa fiarba la foc mic inca 20-25 minute pana fierb cartofii. La urma adaugati verdeata tocata. Dregeti gustul de sare si piper, daca mai este nevoie.


Decorati cu verdeata, ceapa rosie, ardei iute, felii de castravete, etc. Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate sa ingroase sosul cu o lingurita-doua de faina. Eu nu am folosit faina, pentru ca am zdrobit cartofii in sos la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

22.03.2013, 22:55

Arata atat de bine ca iti vine sa mananci din poza

Mihaela11_jo 1

23.03.2013, 14:34

O reteta apetisanta si deosebit de aromata ca tot ce postezi tu

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:40

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale cu carne si dovleac
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu soia