Gulas unguresc cu cartofi noi

de Rocsi in Porc, 13 Iun 2013 | 42140 vizualizari

 

Hristos S-a Inaltat! De ceva timp am in plan sa pregatesc un gulas. Uite ca i-a venit randul. M-am uitat peste mai multe retete si am incercat sa ma apropii cat mai mult de cea originala, doar ca am folosit cartofi noi. A iesit o mare bunatate, ne-a incantat papilele gustative si burticile noastre tare multumite au fost. Ce este bun, este bun domle' si ne place ;)...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschi de porc fara grasime
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 10-12 cartofi noi mai mici
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc cu cartofi noi:

Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete. Decojim morcovul, il taiem in doua pe lungime si il facem feliute.


Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam carnea si o rumenim pe toate partile. Punem legumele pregatite mai sus si le inabusim cu carnea 3-4 minute. Acoperim totul cu apa si cand incepe sa fiarba punem sare, piper si boiaua de ardei. Punem un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit. Rosiile le facem cubulete mici. Verificam carnea si cand este patrunsa mai bine de jumatate, adaugam rosiile si mai completam cu apa daca este necesar, deoarece gulasul nu trebuie scazut foarte tare ci sa aiba putina zeama.


Cartofii ii radem de coaja sub jetul de apa si in momentul in care carnea este bine facuta ii adaugam intregi (daca sunt mai mari ii taiati pe jumatate).


Cam in 15 minute sunt fierti, incorporam pasta de tomate, mai dam 3-4 clocote, mai potrivim gustul cu sare, piper daca mai este necesar si tragem cratita de pe foc.


Curatam usturoiul, il taiem feliute si il punem peste gulas iar deasupra presaram patrunjel verde tocat. Lasam 10 minute acoperit gulasul apoi poate fi servit.


O sa va lingeti pe degete nu alta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (85)

Rocsi 1

07.05.2014, 11:12

Krysty

Micutza Luana 1

31.05.2015, 11:22

mmm buun

Rocsi 1

31.05.2015, 13:37

Multumesc Luana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc cu galuste din cartofi