Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor

de mihaelar63 in Porc, 23 Noi 2014 | 37912 vizualizari

 

Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor care isi merita renumele.
Daca vrei sa obtii acel gust original trebuie sa respecti pasii simplii de preparare si ingredientele .Eu am avut o delicioasa carne de porc Mangalita crescut de un fermier dintr-un sat apropiat , bineinteles ungur. Cartofii tot de la el achizitionati. Ceapa si usturoiul primite de la o bunicuta unguroaica .Chiar si paprika este din sursa ungureasca. Atunci de ce nu as putea sa prepar un gulas unguresc ? :)))
Daca vrei sa prepari acest Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne porc, cartofi, ceapa rosie, morcovi, pasta rosii, chimen, dafin, boia.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor
  • 1.5 kg carne porc
  • 1 kg cartofi
  • 4 cepe rosii
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri pasta Kapia : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 2 morcovi
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 foi dafin
  • 1 ardei rosu
  • 1 felie telina
  • 1 lingurita paprika rosie dulce
  • 1 lingurita Eros Pista -pasta de ardei iuti rosii
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 1 lingurita maghiran+ cimbru uscat
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor:

 Iata cum se prepara Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor

Legumele se curata si se spala.

Carnea se spala si se portioneaza.

Puneti la calit in ulei carnea. Cand s-a evaporat lichidul ce-l lasa si incepe prajirea, puneti ceapa, usturoiul tocate, marunt. Adaugati si morcovii, ardeiul+ telina taiate cubulete .

Amestecati, sarati si puneti: pasta de rosii, chimenul, pasta de ardei iuti, paprika si mirodeniile.

Adaugati 2 l apa, foile de dafin si lasati la fiert 30-40 minute pana carnea este aproape fiarta .

Puneti cartofii taiati cuburi mari. Mie imi place sa-i fierb pana aproape se sfarma si formeaza un sos consistent.

Piparati gulasul si-l serviti cu multa verdeata si muraturile preferate.

Poate iti va placea si reteta de Gulas vienez servit cu Varza rosie in otet sau Gulas de vitel

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

matrixxxx84 1

26.11.2014, 14:58

bv ...ffff bunn este dragostea mea gulas

mihaelar63 1

26.11.2014, 15:30

Merisor ma bucaur ca-ti place

mihaelar63 1

26.11.2014, 15:31

Matrix , ma bucur ca apreciezi acest preparat autentic

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti cu gogosari in sos de rosii