Haios

de LUK in Prajituri, 27 Dec 2010 | 15643 vizualizari

 

Reteta originala,de la mama e cu osanza de porc..dar n-am avut asa ca am folosit untura pentru ca imi era tare dor de cornuletele astea fragede care se topesc in gura...

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri de untura
  • 150gr margarina Rama
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de nuca
  • 4linguri de dulceata
  • zeama de la o jum de lamaie
  • 500gr faina
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Haios:

Untura,margarina,coaja rasa de la lamaie,oul si zaharul se mixeaza f bine.Se adauga apoi faina si se framanta un aluat,va fi f fraged.Se pune la frigider o ora.

Umplutura:nuca se amesteca cu dulceata(eu am folosit de piersici) si cu zeama de lamaie.

Dupa ce se scot din frigider se intinde o foaie pe masa tapetata cu faina,se taie patratele in mijlocul carora se pune o lingurita de umplutura,se impatura si se pun in tava(eu nu am uns deloc tava)Se coc la 180 de grade,25-30 min  si se dau fierbinti prin zahar pudra..se mananca reci,de preferat dupa ce au stat 2-3 ore la frigider..cel putin mie asa imi plac...cand le facea maica mea ..le cocea cu 2-3 zile inainte de Craciun si de abia in ajunul Craciunului primeam...

TIPS-URI

1

Aveti mare grija cand impaturati aluatul pt ca e f fraged si se crapa repede pe margini...la nevoie mai puneti faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Haios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Cuburi de lapte"