Halvita

de BuburuzaBubu in Prajituri, 23 Apr 2012 | 27329 vizualizari

 

Un deliciu cu miereeeee

 

INGREDIENTE

  • 600 gr zahar
  • 300 gr miere
  • 5 lg apa
  • 4 albusuri
  • 200 gr stafide
  • 2 foi napolitana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halvita:

Intr-un bol batem albusurile spuma. Punem zaharul, mierea si apa intr-o cratita pe foc. Cand zaharul s-a dizolvat dam focul mic si mai lasam sa fiarba inca 10-12min. Luam cratita de pe foc si incepem sa turnam incet siropul fierbinte peste albusuri (in timp ce turnam siropul continuam sa batem albusurile cu mixerul). Adaugam stafidele.

Intr-o tava de 32x42 punem 1 foaie de napolitana peste care turnam compozitia si deasupra punem a doua foaie de napolitana.Lasam putin sa se raceasca si apoi dam tava la frigider. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Halvita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

T I M E A 1

29.01.2013, 17:22

Toamna07 1

30.01.2013, 17:49

Pushaa 1

22.01.2014, 15:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!