Harisi

de RuxyRux in Prajituri, 22 Noi 2010 | 4553 vizualizari

 

Prajitura arabeasca delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 200 g nuca de cocos
  • 1 pachet de gris500 g
  • 150 g unt (topit)
  • 2 cutii iaurt mari 375 gr
  • 2 praf de copt
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 2 pahare de apa
  • 2 pahare de zahar 
  • zema de la o lamaie
  • Tava 25/30
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Harisi:

Toate ingredientele se amesteca si se lasa o ora la odihnit la intuneric( acoperiti cu ceva)

Se pune in tava unsa cu putin unt si se da la cuptor in jur de 45-50 de min.

Inainte sa fie gata cu zece minute taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte in patratele si turnam usor siropul facut in urmatorul fel:

Punem un ibric pe foc cu doua pahare de apa si doua pahare de zahar, dam un clocot luam de pe foc si turnam zeama de la o lamaie si un pliculet de zahar vanilat.

Se mai da tava la cuptor inca zece minute si servim cu frisca si migdale, alune, prajite si maruntite la robot.

O gasiti pas cu pas si pe blogul lui Edith....

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Harisi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

tanyapatap 1

26.11.2010, 14:52

dentistutza 1

23.02.2012, 16:13

RuxyRux 1

23.02.2012, 16:15

Multumesc draga mea..e una din prajiturile de care ma leaga tare multe amintiri...e un dulce superb!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Adriana