Humus

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2015 | 2477 vizualizari

 

O reteta buna ca antreu.Se face rapid .

 

INGREDIENTE

  • o cana naut
  • o lamaie
  • o ceapa rosie
  • 2 linguri pasta de susan Tahini
  • o lingura pasta de tomate
  • o lingurita boia de ardei
  • un varf cutit fulgi de ardei cayenne
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • 2-3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus:

Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi.


A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este gata. Oprim intr-o cana putina zeama in care am fiert nautul si 2 linguri de naut pentru decor. Dam boabele la robot/masina de tocat.dupa care il subtiem cu putina zeama din cana.Lasam sa raceasca urmand sa adaugam cele doua linguri de pasta de susan potrivim de sare adaugam sucul de la jumatate de lamaie,amestecam si lasam deoparte pentru 15 minute.


Separat intr-o tigaie ,punem uleiul ,cand s-a incins suficient adaugam ceapa taiata semiluna si usturoiul zdrobit,adaugam putina sare,lasam sa inmoiae ceapa,adaugam boiaua de ardei,fulgii de ardei iute si lingura de bulion,lasam pe foc inca 5 minute potrivim de sare. Pe um platou cu asezam pasta de naut si susan ,adaugam compozitia din tigaie,ornam cu boabele de de naut si cu mult patrunjel tocat. Se poate stropi cu ulei de masline .Se serveste cu lipii si cu cealata jumatate de lamaie taiata in 2 felii.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

22.04.2015, 20:45

Gicuta69 1

06.05.2015, 14:47

Arata tare bine!

mihaelar63 1

05.01.2016, 15:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de naut