Humus cu avocado

de simona72 in Mancaruri de post, 10 Apr 2019 | 7805 vizualizari

 

Prea il face toata lumea :)))) Oricum, mie im i place maxim si nu doar cu avocado, ci in diverse combinatii. 

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati avocado bine copt
  • 100 gr naut (nefiert am folosit eu)
  • Sare roz de Himalaya
  • Piper proaspat rasnit
  • 70-80 ml ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 lingurite pasta tahini (pasta de susan)
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 20-30 ml apa in care a fiert nautul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus cu avocado:

Pentru ca nu am folosit o conserva, timpul de preparare a fost mai lung.

Am pus de seara pana dimineata nautul la inmuiat in apa calduta. Am scurs apa in care a stat peste noapte, am pus apa curata si l-am fiert pana a devenit moale (se zdrobeste usor intre 2 degete).

In vasul unui robot de bucatarie se pune avocado, uleiul de masline, usturoiul taiat felii, zeama de lamaie, sarea si piperul. Pornim robotul pentru cateva secunde pana obtinem o pasta fina. Adaugam nautul fiert si scurs de apa, pasta tahini si pornim din nou robotul pana toate ingredientele sunt pine pasirate. Pasta obtinuta este mai groasa, asa ca o subtiem cu 2-3 linguri de apa in care am fiert nautul. Pentru ultima oara mixam ingredietele.

Pasta se pune intr-un bol, se adauga deasupra pentru decor boabe fierte de naut, felii de avocado, asezonam totul cu putin piper rasnit si stropim cu ulei de masline(eu am folosit un ulei de masline infuzat cu ardei iute).  Gustul e divin, iar culorea verzulie este exact pe gustul meu J Se serveste cu lipie sau paine prajita. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

17.04.2019, 14:31

Big like!

oanapl 1

24.06.2021, 10:21

Ce bine arată!

Anett 1

13.01.2022, 09:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancarica cu naut si rosii