Humus reteta cu lipii integrale

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2015 | 4543 vizualizari

 

 Humus reteta

 

INGREDIENTE

Humus reteta

Humus

  • 1 borcan de naut (gata fiert)
  • 2 linguri pasta de susan (tahin)
  • sare, piper alb macinat, putina boia, chimen
  • 2-3 linguri ulei de malsine
  • sucul de la o lamaie
  • 2 catei de usturoi

Pentru lipii integrale:

  • 250 gr faina integrala
  • sare, 1/2 lta bicarbonat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 160 ml apa calda
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta cu lipii integrale:

Humus reteta

Pregatim lipiile: amestecam faina cu sarea si bicarbonatul, adaugam uleiul de masline si turnam treptat apa calduta, framantand un aluat potrivit. Il lasam sa se odihneasca pt o ora .Apoi il impartim in 6-8 bile , pe care le intindem cu sucitorul in forma rotunda, le intepam cu furculita si le coacem in tigaie, fara ulei, pe ambele parti cca 2-3 min pe fiecare parte. Le acoperim cu un prosop de bucatarie pana se racesc si apoi le pastram intr-o punga la rece.

Pentru humus: Intr-un bol punem nautul cu usturoiul, putina zeama de la naut, suc de lamaie dupa gust, pasta de susan si punem sare,piper si ulei de masline. Pasam totul cu blenderul vertical pana devine o pasta omogena. Servim ornata cu ulei de masline deasupra si pudram cu putina boia si chimen. Se serveste cu bucati de lipie si langa o salata tabuleh.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta cu lipii integrale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Catalina L 1

26.03.2015, 19:43

ce bun....

Rocsi 1

26.03.2015, 21:12

Bun, bun!

miki_a 1

26.03.2015, 22:59

Frumoasa reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu cascaval