Humus libanez

de CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2014 | 12049 vizualizari

 

Pentru că și sănătatea este foarte importantă, am pentru voi o rețetă cu năut.
Bogat în săruri minerale, vitamine și proteine, năutul are o valoare alimentară deosebită, putând înlocui cu succes proteinele din carne. Asemenea tuturor leguminoaselor, năutul este un aliment bogat în proteine de origine vegetală, vitamine din grupa B, minerale ( fosfor, potasiu, calciu, seleniu, magneziu ), oligoelemente ( oxid de fier ) și fibre.
Un alt atu al năutului este conținutul bogat în fibre insolubile, care ajută la combaterea constipației și controlează pofta de mâncare, producând foarte repede senzația de sațietate. Sărac în grăsimi, năutul, joacă un rol foarte important în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Consumul de năut, poate reduce nivelul colesterolului rău în sânge.
Acum, că v-am prezentat minunatele beneficii ale năutului, să vă spun și rețeta :) :

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 g năut
  • 50 g unt
  • ulei de măsline
  • pastă de susan ( în cazul în care nu aveți pastă de susan, puteți s-o faceți amestecând cu blenderul ulei de susan cu semințe de susan )
  • 3 căței de usturoi ( eu am folosit usturoi tânăr, din grădină )
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus libanez:

Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta s-a fiert, l-am strecurat ( păstrând o parte din apă ), apoi într-un vas, l-am zdrobit cu blender-ul, adăugând usturoiul și căte puțin din apa în care a fiert.


L-am mutat apoi în robotul de bucătărie, unde am adăugat untul, pasta de susan, puțin ulei, sarea și piperul, iar la final zeama de lămâie.


Pentru decor am folosit pătrunjel, o fâșie de ardei iute roșu și câteva boabe de năut pe care le-am păstrat înainte să pun boabele la fiert ( e foarte gustos, se poate folosi și în salate ).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus libanez" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

roxana_simona 1

07.01.2014, 17:09

mamaieelena 1

07.01.2014, 18:16

CulinaryRainbow 1

07.01.2014, 22:56

Eu aș mânca măcar o dată pe săptămână.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Humus libanez