Iahnie de fasole - de post

de mirela0911 in Mancaruri de post, 22 Noi 2017 | 19583 vizualizari

 

Este o mancare traditionala, care poate fii servita in zilele de post alaturi de muraturile preferate, sau de ce nu, cu ciolan afumat, cu carnati .... hmm, o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 700 g fasole uscata alba
  • 2 buc mari de ceapa alba
  • 1 morcov
  • 50 ml ulei
  • 1 lg pasta de ardei
  • sare dupa gust
  • 2 foi dafin
  • 1 lg faina
  • 200 ml bulion
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole - de post:

Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat peste noapte.

A doua zi, se scurge de apa, se clateste si se pune intr-o oala cu apa rece sa fiarba. Dupa ce a dat cateva clocote, se scurge de apa.

Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. 

Intr-o cratita se pune ceapa la calit, apoi se adauga morcovul si se mai lasa sa se caleasca. Se pune pasta de ardei, se amesteca, apoi se toarna apa, aproximativ jumatate din capacitatea cratitei. Se lasa pe foc pana incepe sa fiarba.

Cand incepe sa fiarba apa din cratita, se pun boabele de fasole si se lasa sa fiarba pana se inmoaie fasolea. Daca este cazul, se mai adauga apa fierbinte. Se potriveste de sare dupa gust. Se pun si foile de dafin.

Intr-o farfurie se pune 1 lg de faina si se dizolva cu putina apa. Dupa ce a fiert fasolea, se toarna apa cu faina amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se toarna bulionul. Se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se ia de pe foc si se adauga usturoiul pisat. Se lasa sa se imbine putin aromele, apoi se poate servi.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu muraturile preferate.

2

Se poate servi si alaturi de carnati sau ciolan afumat, dupa preferintele fiecaruia.

3

Prima apa in care se fierbe fasolea se arunca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole - de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu rosii proaspete