Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot

de merisor in Slow Cooking, 16 Mar 2016 | 1302 vizualizari

 

Este prima dată când prepar fasole roșie și pot spune că diferă puțin la gust față de cea albă, parcă e mai dulceagă, sau cel puțin așa mi s-a părut mie.
Am preparat-o la Crock-Pot, prietenul meu de nădejde în bucătărie.
 

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole roșie, boabe
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 1 linguriță sare de mare
  • 100 ml ulei
  • 200 g pastă de roșii
  • un praf cimbru
  • un praf piper
  • 2 foi dafin
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 frunze busuioc
  • mărar
  • pătrunjel
  • apă
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot:

Punem fasolea bine spălată, în apă rece (cantitate dublă față de fasole) și o lăsăm la frigider de seara până dimineața pentru a se hidrata și a reduce timpul de fierbere.


A doua zi scurgem apa, clătim fasolea și o fierbem pe aragaz într-o apă, până clocotește de două ori.


O scurgem din nou, o clătim și o punem în vasul aparatului Crock-Pot 4,7 L.


Curățăm și tocăm legumele în cuburi și le adăugăm peste fasole, apoi completăm cu apă cât să fie vasul umplut 3/4 din capacitatea sa.


Adăugăm și puțină sare, acoperim vasul cu capacul din dotare, conectăm aparatul la sursa de curent, și setăm modul high pentru 4 ore.


Cu 30 de minute înainte de expirarea timpului, punem uleiul la încins, într-un vas, pe foc și adăugăm pasta de roșii, frunze rupte de busuioc, piper și cimbru.


Lăsăm sosul la foc încet 6-7 minute, pentru a se întrepătrunde aromele, apoi îl adăugăm peste fasolea din vas, numai dacă boabele sunt pătrunse bine.


Adăugăm și usturoiul curățat și presat, precum și foile de dafin.


Gustăm iahnia și o potrivim de sare și de condimente, dacă mai este cazul.


După expirarea timpului, deconectăm aparatul de la sursa de curent și adăugăm pătrunjelul și mărarul, tocate mărunt.


Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Dacă boabele de fasole nu s-au hidratat bine cât timp au fost ținute în apă, este un semn că fasolea va fierbe greu, adică necesită timp îndelungat.

2

Pentru a scurta timpul de preparare, se va adăuga în prima apă în care fierbem fasolea și un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu. Acesta are rolul de a înmuia boabele de fasole.

3

Pentru a evita senzația de balonare, după ce consumăm fasolea, în timpul fierberii acesteia se poate adăuga și un cartof curățat și tăiat în cuburi sau o linguriță de zahăr.

4

Servim iahnia de fasole roșie alături de murături și pâine prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (28)

anca_rm 1

17.03.2016, 08:49

foarte buna

mihaelar63 1

17.03.2016, 16:56

Bunaa fasolea rosie . Eu am mai preparat

mirela0911 1

17.03.2016, 20:26

Demult nu am mai mancat iahnie. Cred ca a iesit tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!