Iepure de camp impanat

de ana in Mancaruri cu carne, 29 Noi 2010 | 41358 vizualizari

 

Este o retata deosebit de gustoasa.Merita tot efortul.

 

INGREDIENTE

  • Bait:
  • Un iepure
  • Pentru 3 kg de carne de vanat :
  • 100 ml otet
  • 200 ml vin
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei,
  • cateva boabe de piper si ienibahar
  • 1-2 foi de dafin,
  • 1 ceapa,
  • ½ telina (ceapa si telina se taie in felii subtiri)
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 ramura de cimbru,
  • 1 capatana de usturoi sfaramat,
  • sare
  • Pentru Impanat:  
  • 200 g sunca afumata
  • 1 capatana de usturoi
  • Pentru copt:
  • 500 gr sunca afumata
  • 200 gr kaizer
  • 3 linguri pasta de ardei iute sau dulce
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure de camp impanat:

Urecheatul trebuie lasat cateva ore in apa rece ,apoi cu multa rabdare indepartam pielita .Merita tot efortul.

Dupa ce il portionam il scufundam in bait pentru cel putin 24 de ore,in mod normal cam 3 zile se lasa.

Cand ne hotaram sa-l gatim ,il scoatem din bait si il stergem bine bine.Apoi cresatm buzunarase pe  care le umplem cu  slanina afumata si feliute de usturoi.

Intr-o tava destul de generoasa si cu peretii inalti ,facem un pat din felii de sunca afumata ,apoi asezam bucatile de carne .Le presaram cu felii de kaizer ,presaram un praf de sare si unul de piper.Acoperim carnea cu felii subtiri de sunca si tava o acoperim cu folie de aluminiu pe care o intepam ici colo.Coacem la fac mic prêt de 2 ore.Dupa un sfert de ora de stat la cuptor carnea isi va lasa zeama,scurgem zeama intr-un castron si o amestecam cu pasta de ardei iute sau dulce dupa preferinte.Nu omiteti etapa ,ii da un gust deosebit.Turnam peste carne sosul si lasam carnea sa se patrunda  .Cam la 5 minute trebuie intoarsa carnea ca sa nu se usuce.Servim fierbinte alaturi de gogosari in sos ,sau ce alte garnituri preferati.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure de camp impanat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kamy 1

29.11.2010, 23:31

cred ca-i bunnu stiu ca nu am mancat niciodata 5f

mena29 1

30.11.2010, 06:55

super arata

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:06

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

Reteta de chec cu lamaie

pe 21.05 la 11:00

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

pe 17.05 la 17:48

Reteta de prajitura Ole-Gabi

pe 17.05 la 17:24

Reteta de clatite cu faina de naut si lapte de cocos

pe 14.05 la 19:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu varza de Bruxelles