Iepure de camp impanat

de ana in Mancaruri cu carne, 29 Noi 2010 | 30540 vizualizari

 

Este o retata deosebit de gustoasa.Merita tot efortul.

 

INGREDIENTE

  • Bait:
  • Un iepure
  • Pentru 3 kg de carne de vanat :
  • 100 ml otet
  • 200 ml vin
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei,
  • cateva boabe de piper si ienibahar
  • 1-2 foi de dafin,
  • 1 ceapa,
  • ½ telina (ceapa si telina se taie in felii subtiri)
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 ramura de cimbru,
  • 1 capatana de usturoi sfaramat,
  • sare
  • Pentru Impanat:  
  • 200 g sunca afumata
  • 1 capatana de usturoi
  • Pentru copt:
  • 500 gr sunca afumata
  • 200 gr kaizer
  • 3 linguri pasta de ardei iute sau dulce
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure de camp impanat:

Urecheatul trebuie lasat cateva ore in apa rece ,apoi cu multa rabdare indepartam pielita .Merita tot efortul.


Dupa ce il portionam il scufundam in bait pentru cel putin 24 de ore,in mod normal cam 3 zile se lasa.


Cand ne hotaram sa-l gatim ,il scoatem din bait si il stergem bine bine.Apoi cresatm buzunarase pe care le umplem cu slanina afumata si feliute de usturoi.


Intr-o tava destul de generoasa si cu peretii inalti ,facem un pat din felii de sunca afumata ,apoi asezam bucatile de carne .Le presaram cu felii de kaizer ,presaram un praf de sare si unul de piper.Acoperim carnea cu felii subtiri de sunca si tava o acoperim cu folie de aluminiu pe care o intepam ici colo.Coacem la fac mic prêt de 2 ore.Dupa un sfert de ora de stat la cuptor carnea isi va lasa zeama,scurgem zeama intr-un castron si o amestecam cu pasta de ardei iute sau dulce dupa preferinte.Nu omiteti etapa ,ii da un gust deosebit.Turnam peste carne sosul si lasam carnea sa se patrunda .Cam la 5 minute trebuie intoarsa carnea ca sa nu se usuce.Servim fierbinte alaturi de gogosari in sos ,sau ce alte garnituri preferati.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure de camp impanat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kamy 1

29.11.2010, 23:31

cred ca-i bunnu stiu ca nu am mancat niciodata 5f

mena29 1

30.11.2010, 06:55

super arata

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:06

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceaţă de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR 5

pe 14.10 la 23:13

RETETA RECOMANDATA
Gratar din piept cu cascaval