Iepure marinat , la cuptor

de Ina in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2013 | 19757 vizualizari

 

Multumesc, gourmandine.ro ! :)

 

INGREDIENTE

  • un iepure de curte

Pentru marinata:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 lingura de legume uscate
  • sare

Pasta pentru uns:

  • 1 lingura margarina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura legume uscate
  • o lingurita cu sare
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure marinat , la cuptor:

Marinata: Intr-un vas incapator punem 1 litru apa, adaugam ceapa taiata solzisori, morcovul rondele si usturoiul felii . Condimentam cu sare si legume uscate.


In aceasta marinata asezam iepurele portionat si lasam totul in frigider cel putin 12 ore.


Dupa ce trec cele 12 ore scoatem carnea din marinata si o scurgem bine intr-o strecuratoare.


Scurgem apoi si legumele din marinata, pentru ca le vom folosi in etapele urmatoare.


Sos pentru uns carnea de iepure :


Intr-un castronel punem uleiul de masline, margarina, legumele uscate, sare, boia dulce de ardei, piper si amestecam totul pana vom obtine o pasta omogena.


Ungem carnea de iepure scursa cu pasta obtinuta si o punem in tava, peste punem legumele, scurse si ele in prealabil, stropim totul cu putin ulei si introducem tava la cuptor pentru cca 1 ora, pana se rumeneste frumos.


Eu am pregatit reteta la cuptorul cu halogen . Nu am uns vasul cu ulei si am adaugat, pe langa legumele folosite la marinata, cartofi fierti pe jumatate si ciuperci crude intregi. La jumatatea timpului de preparare am intors bucatile de carne , pentru rumenire uniforma.


Am servit iepurele cu salata de ardei copt, langa legume gatite in amestecul de mirodenii si sucul scurs in timpul prepararii carnii .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure marinat , la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

simona72 1

04.12.2013, 15:57

Wooow, ce bine arata!!Cred ca e grozav!!

Ina 1

04.12.2013, 17:40

Multumesc de aprecieri Intr-adevar , a fost delicios

Rocsi 1

04.12.2013, 20:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor