Iepure marinat , la cuptor

de Ina in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2013 | 35920 vizualizari

 

Multumesc, gourmandine.ro ! :)

 

INGREDIENTE

  • un iepure de curte

Pentru marinata:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 lingura de legume uscate
  • sare

Pasta pentru uns:

  • 1 lingura margarina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura legume uscate
  • o lingurita cu sare
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure marinat , la cuptor:

Marinata: Intr-un vas incapator punem 1 litru apa, adaugam ceapa taiata solzisori, morcovul rondele si usturoiul  felii . Condimentam cu sare  si legume uscate.

In aceasta marinata asezam iepurele portionat  si  lasam totul in frigider cel putin 12 ore.

Dupa ce trec cele 12 ore  scoatem carnea din marinata si o scurgem bine intr-o strecuratoare.

Scurgem apoi si legumele din marinata, pentru ca le vom folosi in etapele urmatoare.

Sos pentru uns carnea de iepure :

Intr-un castronel  punem   uleiul  de masline, margarina, legumele uscate, sare, boia dulce de ardei, piper  si amestecam totul pana vom obtine o pasta omogena.

Ungem  carnea de iepure scursa  cu pasta obtinuta si o punem in tava, peste punem legumele, scurse si ele in prealabil, stropim totul cu putin ulei si introducem tava la cuptor pentru cca 1 ora, pana se rumeneste frumos.

Eu am pregatit reteta la cuptorul cu halogen . Nu am uns vasul cu ulei si am adaugat, pe langa  legumele folosite la marinata, cartofi fierti pe jumatate si ciuperci  crude intregi. La jumatatea timpului de preparare am intors bucatile de carne , pentru rumenire uniforma. 

Am servit iepurele cu salata de ardei copt, langa legume gatite in amestecul de mirodenii si sucul scurs  in timpul prepararii carnii . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure marinat , la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

simona72 1

04.12.2013, 15:57

Wooow, ce bine arata!!Cred ca e grozav!!

Ina 1

04.12.2013, 17:40

Multumesc de aprecieri Intr-adevar , a fost delicios

Rocsi 1

04.12.2013, 20:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor