Indiene

de Bunica in Prajituri, 8 Dec 2013 | 7941 vizualizari

 

De cand le-am vazut la Zamfira m-am tot gandit la ele.Au fost prajiturile tineretii mele;)Am pus mana pe Carte de bucate de Sanda Marin,l-am sunat pe Motan sa-mi citeasca si din Cartea de bucate de Jurcovan si m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g. faina
  • 80 g. zahar farin
  • un plic zahar vanilat
  • 500 g.smantana pentru frisca
  • 200 g. ciocolata
  • 100 g. unt
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare.

Cand albusurile sunt mixate bine(sa intorci vasul si sa nu cada)se adauga zaharul mixand in continuare.

Adauga galbenusurile mixand pentru a se incorpora.

Se adauga faina mestecand usor cu o spatula de jos in sus.

Se ia tava de copt,se tapateaza cu hartie,se traseaza cu creionul cercuri si se pune compozitia in tava. O parte trebuie sa fie groasa cam de 1 cm.

Se da la cuptorul incins la 150 grade pentru 20 de minute.

Cand sunt gata, se scot de pe hartie cu ajutorul unui cutit su lama subtire(eu am folosit cutitul de paine)

Cand se racesc se pune cu ajutorul unui posh frisca batuta pe o parte si cu alta se acopera.

Partea de sus se glaseaza cu ciocolata.

Glazura

200 g. ciocolata maruntita se pune la incalzit cu 100 g. unt. Se toarna fierbinte peste partea de deasupra.

TIPS-URI

1

proportia este: 1 ou + 20 g. zahar pudra + 25 g. faina

2

din 4 oua mi-au iesit 9 indiene

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

_Alina_ 1

09.12.2013, 12:15

Delicioase! Mai aveti si pentru mine una?

gaby_duceag 1

10.12.2013, 08:39

Bunica
08.12.2013, 16:48

Acasa sunt,dar a trecut Gusti inaintea voastra si.............a ramas platoul gol)))


şi acu...e la dietă, mda...))))

Bunica 1

12.12.2013, 19:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si frisca