Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe

de Doinavar in Dulciuri, 15 Feb 2013 | 5061 vizualizari

 

Ce poate fi mai placut, cand este cald, decat sa te delectezi cu o inghetata cremoasa, intr-o combinatie jucausa si rafinata in acelasi timp? Am imbinat in aceeasi cupa de inghetata mai multe gusturi si culori: visine, caise, ciocolata, vanilie si frisca.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 1 litru lapte UHT sau fiert si racit
  • 400 ml frisca lichida
  • 5 plicuri de zahar vanilat
  • 5 lingurite cu varf de cacao
  • 100 g ciocolata neagra
  • 5 ml esenta de rom
  • 150 g caise
  • 150 g visine
  • 4 linguri de smantana 20%
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe:

Puneti intr-o craticioara 100 g zahar si 5 galbenusuri, amestecati, adaugati 500 ml lapte, 5 plicuri de zahar vanilat, 50 ml frisca lichida si omogenizati compozitia cu un tel sub forma de para. Pana faceti toate acestea aveti grija sa puneti la fiert pe aragaz apa pentru bain marie, va fierbe in ~5 minute, apoi dati focul foarte mic si puneti deasupra craticioara cu compozitia de vanilie.


Amestecati cu telul pana se ingroasa. Aveti grija sa fie focul foarte mic, ca sa nu se taie inghetata. Se lasa la foc ~30 de minute, amestecand din cand in cand. Mutati-o in alt recipient. In timp ce se raceste prima compozitie de vanilie, procedati la fel cu cea de ciocolata. In craticioara in care a fost vanilia puneti 100 g zahar, 5 galbenusuri, cacao, 50 ml frisca lichida, esenta de rom, 50 g ciocolata, 500 ml lapte si amestecati-o pe bain marie tot ~30 de minute. Lasati-o sa se racoresca, apoi adaugati o lingura cu varf de smantana.


Intre timp, bateti spuma foarte tare cele 10 albusuri, apoi impartiti-le in mod egal in cele doua compozitii de vanilie si ciocolata. Amestecati pana la omogenizare.


Impartiti compozitia de vanilie in trei recipiente. Amestecati in fiecare compozitie cate o lingura cu varf de smantana. O inghetata ramane simpla, de vanilie, in a doua incorporati caisele tocate foarte marunt si in cealalta visinele curatate de samburi si mixate foarte bine, apoi dati inghetatele la congelator, pentru 3-4 ore.


Preparata astfel, inghetata va fi pufoasa si cremoasa. Inainte de a servi inghetata bateti frisca ramasa. Puneti intr-un vas, la foc mic ciocolata ramasa, rupta bucatele mici cu 3-4 linguri de apa si in 2-3 minute este gata siropul.


Puneti in cupe combinatii din toate felurile de inghetata. Adaugati frisca si decorati cu sirop de ciocolata, feliute de caise si visine. Racoriti-va si delectati-va cu placere.

TIPS-URI

1

Eu am folosit frisca El Maestro, care este gata indulcita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

lia maria 1

15.02.2013, 15:33

waw ! ce bunatate yumi,yumi, vreau si eu primesc ?

MotanLaOale 1

15.02.2013, 16:19

Rocsi 1

15.02.2013, 22:39

Chiar daca e iarna, as servi o cupa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte Bostanei
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

ieri la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

ieri la 13:36

Vinete cu chorizo si parmezan la cuptor

pe 18.10 la 22:41

Desert prajitura cu nuca si merisoare

de katty 6

pe 18.10 la 21:36

Ardei umpluti cu orez, in sos de rosii la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 18.10 la 20:45

RETETA RECOMANDATA
Inghetata tiramisu cu ciocolata