Desert inghetata de vanilie cu zmeura

de Rocsi in Dulciuri, 22 Aug 2019 | 3586 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta de inghetata la Gabita si de la prima poza am salivat! Mi-a facut o pofta teribila si in plus, mi-am propus, ca in aceasta vara sa pregatesc mai multa inghetata in casa. Mi-am procurat toate ingredientele necesare, am avut niste zmeura de la tara si m-am pus pe treaba. Cand am mancat prima lingurita din aceasta inghetata, m-am indragostit de ea. Atat de buna, aromata, cremoasa, iar in combinatie cu zmeura a fost minunata. Puteti folosi si alte fructe, nu doar zmeura, important este sa pregatiti inghetata in casa. Este una din cele mai minunate!

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 70 gr zahar
  • 25 gr unt
  • 150 gr ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca (am folosi La Dorna)
  • 3 lingurite vanilie
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 200 gr zmeura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de vanilie cu zmeura:

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel.

Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic. Amestecati continuu cu telul, pana zaharul este complet topit.

Dupa ce zaharul este bine topit, dati cratita de pe foc. Puneti peste galbenusuri untul si ciocolata rupta bucatele. Amestecati bine pana ciocolata este complet topita si ingredientele sunt bine omogenizate. Acoperiti cu folie crema obtinuta si o dati la rece.

Smantana, de la frigider sa fie, o mixati pana incepe sa prinda volum. Adaugati doua linguri din compozitia cu galbenusuri, mixati, iar puneti din compozitie si mixati. Procedati astfel pana incorporati toata crema de galbenusuri. La final adaugati zeama de lamaie si vanilia. O sa obtineti o consistenta cremoasa.

Pregatiti o caserola sau forme de inghetata. Puneti un strat de inghetata, nivelati, apoi din loc in loc puneti zmeura. Turnati restul de compozitie, o nivelati, iar deasupra asezati restul de zmeura. Puneti capacul la caserola, bagati inghetata la congelator circa 4 ore sau peste noapte.

O scoateti din congelator cu 10 minute inainte de servire. Luati cu o cupa speciala din inghetata, puneti in boluri, cupe, farfurii si serviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mac si crema de branza pentru Dana