Desert inghetata de vanilie / Reteta cu nr. 100

de RODIMUR in Dulciuri, 25 Iul 2017 | 2010 vizualizari

 

Cea mai bună înghețată este aceea de vanilie. 
Înghețata nu face ace și nu trebuie amestecată din jumătate, în jumătate de oră.

 

INGREDIENTE

  • 3 gălbenusuri
  • 6 linguri de zahăr tos fin
  • 300 ml smântână grasă
  • 200 ml cremă de patiserie
  • 1/2 baton de vanilie
  • pentru decor: ornamente decor, fructe confiate, sirop, frișcă, toping...
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de vanilie / Reteta cu nr. 100:

Se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează cu 3 linguri de zahăr tos fin și cu semințele de la 1/2 baton de vanilie, după care se pun la bain-marie și se amestecă, până se topește zahărul și compoziția se îngroașă.

Se ia cratița de pe foc, se lasă puțin să se răcorească, după care se toarnă în ea crema de patiserie (ținută, în prealabil, 10-15 minute la frigider) și se mixează continuu până se încorporează întreaga cantitate.

Separat, se mixează smântâna cu 3 linguri de zahăr tos fin, puse pe rând, până se epuizează cantitatea și rezultă o frișcă legată.

Se ia cu lingura frișcă și se toarnă peste compoziția cu ouă și vanilie, mixând permanent, până ce se încorporează întreaga cantitate.

Compoziția rezultată se toarnă într-un vas curat, care se pune într-o pungă de unică folosință și apoi în congelator.

Se poate servi după 5-6 ore. Dacă înghețata se ține mai mult timp în congelator, este necesar să fie scoasă cu 10-15 minute înainte de servire, pentru a se mai înmuia puțin.

Se servește cu: ornamente decor, fructe confiate, sirop, frișcă, toping...

TIPS-URI

1

Pentru frișcă, folosiți smântână grasă, naturală, de la particulari. Cea din comerț are consistența iaurtului și nu va da aceleași rezultate.

2

Scoateți din timp înghețata din congelator (cu 10-15 minute înainte de servire) pentru a se mai înmuia puțin.

3

Puneți vasul cu înghețată într-o pungă închisă ermetic, pentru a nu lua alte mirosuri din congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie / Reteta cu nr. 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RODIMUR 1

26.07.2017, 09:48

Mulțumesc frumos, Anca!

dantes 1

26.07.2017, 12:37

Delicioasa!

RODIMUR 1

26.07.2017, 13:49

Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Parfait de nugat