Irish soda bread

de madi_marin in Piine, 15 Oct 2011 | 2180 vizualizari

 

Am găsit reţeta pe blogul Laurei Adamache şi mi-a placut la nebunie. Astă seară am făcut această minunată pâinică. Am scos-o din cuptor şi am tăiat coltucul pe care am întins unt.....Delicios....

 

INGREDIENTE

  • 450 g făină
  • 200 g iaurt
  • 170 ml lapte
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 linguriţă rasă cu bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Irish soda bread:

O craticioară înaltă cu capac se pune în cuptorul încălzit şi se ţine acolo până e gata aluatul de pâine.


Într-un castron mare se cerne făina împreună cu bicarbonatul. Se presară sare şi se adaugă laptele amestecat cu iaurtul. Se frământă un aluat nelipicios caruia i se dă o formă rotundă. Se crestează cu un cuţit ascuţit .


Se scoate vasul cu grijă din cuptor, se pune înăuntru aluatul, se pune capacul şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute, după care se dă la o parte capacul şi se mai lasă 10-15 minute ca să se rumenească frumos.


Se scoate din vas şi se lasă puţin la răcit, după care se poate servi.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Irish soda bread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

madi_marin 1

18.10.2011, 18:59

Criss....multumesc..... aluatul nu trebuie lasat la crescut, il pui imediat ce l-ai pregatit si nici craticioara nu se unge si nici hartie de copt nu necesita..... o sa fii uimita.....dar nu se lipeste absolut deloc de craticioara..... atentie la cantitatea de bicarbonat de sodiu.....lingurita sa fie rasa rasa....ca altfel va avea un gust puternic si neplacut..... succes.....

SENO 1

06.11.2011, 23:41

vaziu painea asta cu soda si ce mi-am zis,ia sa vad si eu cum o fi,poate fac

Dana_Retetegg 1

24.11.2011, 22:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Paine Indiana Naan