Jambon fiert cu usturoi si boia

de mihaelar63 in Mezel de casa, 14 Mai 2020 | 6664 vizualizari

 

 Eu sunt  prevazatoare si economicoasa de felul meu. Mereu imi las cate o rezerva. De data aceasta dorind sa scot afumatura pentru ciorba de fasole boabe, am gasit doua felii de jambon crud-uscat de casa. Nu mult, cam 500 gr. Suficient sa il prepar cu boia si usturoi pentru gustare sau mic-dejun.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr jambon crud -uscat , de casa
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita boabe piper
  • 5 boabe de ienibahar
  • piper negru macinat
  • sare -optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon fiert cu usturoi si boia:

  1. Feliile de jambon le-am pus la fiert in apa cu piper, sare, foaie de dafin si boabe de ienibahar.
  2. l-am fiert doar o jumatate de ora, atat cat s-a inmuiat putin soricul si grasimea.
  3. Se lasa jambonul sa se raceasca in zeama in care a fiert. Astfel se va patrunde mai bine de aromele condimentelor.
  4. Se incalzeste din nou. Cat timp este cald, jambonul se unge cu usturoi pisat si cu boia dulce de ardei.
  5. Noua ne place mai picant si am mai presarat putin piper negru macinat.
  6. Serviti jambonul fiert cu usturoi si boia, alaturi de ardei iuti, mustar sau pasta de hrean.

                 Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Jambonul fiert cu usturoi si boia poate fi servit atat rece cat si cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon fiert cu usturoi si boia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de aperitiv rapid din oua de prepelita in jambon