Jambon fiert cu usturoi si boia

de mihaelar63 in Mezel de casa, 14 Mai 2020 | 5803 vizualizari

 

 Eu sunt  prevazatoare si economicoasa de felul meu. Mereu imi las cate o rezerva. De data aceasta dorind sa scot afumatura pentru ciorba de fasole boabe, am gasit doua felii de jambon crud-uscat de casa. Nu mult, cam 500 gr. Suficient sa il prepar cu boia si usturoi pentru gustare sau mic-dejun.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr jambon crud -uscat , de casa
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita boabe piper
  • 5 boabe de ienibahar
  • piper negru macinat
  • sare -optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon fiert cu usturoi si boia:

  1. Feliile de jambon le-am pus la fiert in apa cu piper, sare, foaie de dafin si boabe de ienibahar.
  2. l-am fiert doar o jumatate de ora, atat cat s-a inmuiat putin soricul si grasimea.
  3. Se lasa jambonul sa se raceasca in zeama in care a fiert. Astfel se va patrunde mai bine de aromele condimentelor.
  4. Se incalzeste din nou. Cat timp este cald, jambonul se unge cu usturoi pisat si cu boia dulce de ardei.
  5. Noua ne place mai picant si am mai presarat putin piper negru macinat.
  6. Serviti jambonul fiert cu usturoi si boia, alaturi de ardei iuti, mustar sau pasta de hrean.

                 Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Jambonul fiert cu usturoi si boia poate fi servit atat rece cat si cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon fiert cu usturoi si boia" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de jambon la cuptor