Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii

de Bon_Jovi in Prajituri, 10 Aug 2014 | 153132 vizualizari

 

Este o minunata prajitura nemteasca. Am luat reteta de la verisoara mea care traieste in Germania de 20 de ani. Se face foarte usor si este extraordinar de buna.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar
  • 6 oua
  • 1 kg ( 1000 gr) branza quark
  • 240 gr unt
  • doua plicuri esenta de vanilie bourbon (dr. Oetker)
  • 140 gr faina
  • 3 lingurite amidon
  • un praf de sare
  • 1,5 -2 cani coacaze rosii
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii:

Mai intai o sa va spun ce este quarkul (si pentru mine a fost ceva nou). Quark este un fel de crema de branza mai acrisoara si o gasiti in marile magazine la raionul de iaurturi si branzeturi. Doar ca este foarte fina. Este ceva intre iaurt si smantana. Se gaseste cu diferite procente de grasime. Eu am folosit quark cu 10 % grasime.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol se spumeaza untul la temperatura camerei cu zaharul la viteza mare. Se adauga pe rand cate un ou, apoi esenta de vanilie si quarkul si se mixeaza la viteza mica. Cand compozitia devine omogena se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de sare, care se incorporeaza incet, cu o spatula. Se toarna crema obtinuta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumeneste usor. In ultimele 10 minute se presara deasupra coacazele.

Se lasa la racit si apoi se pudreaza cu zahar. Este minunata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

dantes 1

17.05.2016, 06:44

Super,trebuie sa o incerc si eu

Raluca57 1

17.05.2016, 08:29

Wow! Cum arată!!!!!!

VI 1

09.07.2020, 17:49

Pai si untul...cand se pune?!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si iaurt