Kaiserschmarren

de Miha in Dulciuri, 2 Mar 2010 | 7789 vizualizari

 

Sau clatite sparte...:))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • 250 ml smantana lichida
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 4 linguri bilute de ciocolata
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarren:

Oana, sa traiesti! :)) Eu am facut portie dubla, ca avem familie mare! :))


Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pudra si un praf de sare pana devin ca o crema . Se adauga apoi laptele si frisca lichida, faina amestecata cu praful de copt.


Se lasa compozitia sa se odihneasca 20 de minute.


Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de zahar si se adauga peste compozitia de clatite, amestecand usor. La final se adauga bilutele de ciocolata.


Intr-o tigaie teflonata se topeste cate o lingura cu unt, se toarna un sfert din compozitie si se lasa la foc mic pana incepe sa faca basicute la suprafata.


Se verifica daca este coapta clatita, apoi se intoarce pe partea cealalta, rupand-o in bucati cu o spatula.


Se procedeaza intocmai si cu restul de compozitie.


Se serveste pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaiserschmarren" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

crisad 1

03.03.2010, 15:55

vreau si euuuu

Teo 1

03.03.2010, 22:15

Brandusa, eu credeam ca numai mie mi se intampla asta!interesanta compozitia!

ionix 1

04.03.2010, 08:20

mi se-ncurca limba-n gura cand pronunt denumirea cred ca-s bune clatitele astea sparte

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Croque Madame/Croque Monsieur
  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de sarlota