Kremschnitt

de oana_d in Prajituri, 1 Apr 2013 | 14612 vizualizari

 

Cu toate ca denumirea folosita pe la noi este de sorginte germana, totusi aceasta prajitura isi are originile in Franta, la fel ca si aluatul mille-feuilles, adica frantuzesc, sau foietaj. Este cunoscuta in lumea intreaga sub diferite denumiri, care la baza inseamna felie de (crema de) vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 900 ml lapte integral,
  • 6 oua,
  • 300 g zahar,
  • 100 g faina,
  • 2 pliculete de zahar vanilat,
  • un praf de sare,
  • stafide macerate in rom,
  • o lingurita de coaja de portocala,
  • un pachet de unt,
  • 2 foi de aluat foietaj din comert,
  • zahar pudra pt decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kremschnitt:

Mai intai am desfacut aluatul frantuzesc si l-am pus in tavi pe hartie de copt. Una din foi am portionat-o in patrate de marime medie. Apoi am dat tavile la cuptor, pe rand, mai intai la foc tare pret de 10 minute ca sa se umfle aluatul, apoi la foc mediu, pana cand s-a rumenit usor pe deasupra. Cand a fost gata, am scos tavile si am lasat sa se raceasca.

Crema: mai intai am pus intr-un ibric 300 ml de lapte cu zaharul pe foc mic sa se infierbante si sa se dizolve tot zaharul. Ouale, intregi, le-am amestecat cu un tel pt mamaliga in alt vas, apoi am turnat restul de lapte, rece, sarea si faina. Am omogenizat bine apoi am turnat ibricul cu laptele fierbinte, amestecand. Am pus compozitia la bain-marie si am fiert-o cca 30 de minute, amestecand mereu sa nu se prinda si asteptand sa devina din nou moale, dupa care am facut proba: cand putina crema luata pe un cutit se desprinde usor de lama acestuia, inseamna ca este fiarta. Am luat vasul de pe aburi, am adaugat portocala rasa si pliculetele de vanilie, apoi am incorporat untul taiat cubulete. Dupa ce totul a fost bine omogenizat, am adaugat si stafidele si apoi am lasat sa se racoreasca.
Se umplu cele doua foi (cu foaia deja portionata, in jos) cu crema, apoi se pune planseta peste prajitura si se lasa la rece. Cand este bine intarita, se rastoarna prajitura in asa fel incat foaia portionata sa vina in sus, ca sa o puteti taia fara probleme cand o serviti.

TIPS-URI

1

crema trebuie sa fie bine aromata cu vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kremschnitt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu foietaj de casa