Desert Kurtos Kolac

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 89615 vizualizari

 

I-am incercat si pe astia, e ceva migala, dar pana la urma am scos-o la capat...

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 50 g praf budinca vanilie
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 20 de grame untura
  • o lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • nuca macinata cu zahar si scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Kurtos Kolac:

Se face o maia din drogdia cu putin zahar, doua lingurite rase da faina si putin lapte caldut. Se lasa 10 minute la dospit. Faina se amesteca cu praful de budinca, se adauga uleiul, maiaua, untura si restul de lapte unde am dizolvat zaharul si sarea. Se face un aluat care se framanta bine si se lasa la crescut 45 de minute.

Dupa ce a crescut, se intinde o foaie dreptunghiulara din care se taie fasii lungi de un deget grosime. Pe doze de bere pe care am pus hartie de copt infasuram fasiile de coca.Se aplatizeaza un pic ruland doza. Se ung cu ou si se dau prin nuca amestecata cu zahar si scortisoara. Se coc la cuptor incins, la 180 grade, aproximativ 30 minute. La 15 minute mai rasucim dozele in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Kurtos Kolac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

celesteanca 1

22.01.2014, 20:37

mi-au iesit foarte buni,sunt si mancati deja,cine a apucat sa manance i-a laudat foarte tare,multumesc pentru aceasta reteta

Constelatialeu 1

22.01.2014, 21:16

Celesteanca..ma bucur ca ti-au placut

MOKUSKA 1

18.07.2014, 09:58

cele mai bune. daca stai la curte, aminteste-mi sa iti dau reteta de kürtős, ala ce se face la jar Am o poza cu tata in albume, unde face kürtős, aparatul el l-a facut, nu e nimic complicat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rotunjoare cu dulceata de zmeura si de visine