Kurtos Kolac

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 65207 vizualizari

 

I-am incercat si pe asti,e ceva migala,dar pana la urma am scos-o la capat...

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 50 g praf budinca vanilie
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 20 de grame untura
  • o lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • nuca macinata cu zahar si scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kurtos Kolac:

Se face o maia din drogdia cu putin zahar, doua lingurite rase da faina si putin lapte caldut. Se lasa 10 min la dospit. Faina se amesteca cu praful de budinca, se adauga uleiul, maiaua, untura si restul de lapte unde am dizolvat zaharul si sarea. Se face o coca care se framanta bine si se lasa la crescut cca 45 de minute.


Dupa ce a crescut se intinde o foaie dreptunghiulara din care se taie fasii lungi de cca un deget grosime. Pe doze de bere pe care am pus hartie de copt infasuram fasiile de coca.Se aplatizeaza un pic ruland doza. Se ung cu ou si se dau prin nuca amestecata cu zahar si scortisoara. Se coc la cuptor incins, cca 180 grade, aproximativ 30 minute. La 15 minute mai rasucim dozele in cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kurtos Kolac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (42)

celesteanca 1

22.01.2014, 20:37

mi-au iesit foarte buni,sunt si mancati deja,cine a apucat sa manance i-a laudat foarte tare,multumesc pentru aceasta reteta

Constelatialeu 1

22.01.2014, 21:16

Celesteanca..ma bucur ca ti-au placut

MOKUSKA 1

18.07.2014, 09:58

cele mai bune. daca stai la curte, aminteste-mi sa iti dau reteta de kürtős, ala ce se face la jar Am o poza cu tata in albume, unde face kürtős, aparatul el l-a facut, nu e nimic complicat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kaiserschmarrn