Lamaita

de Corinuta in Prajituri, 28 Apr 2011 | 34443 vizualizari

 

Mor dupa prajitura asta dulce-acrisoara si asa cum o stiam eu nu am gasit reteta nicaieri......ceea ce vedeti e ''opera'' mea in intregime :))

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri apa rece
  • 250 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Ptr crema:
  • 4 lamai mari
  • 250 g zahar 
  • 3 linguri amidon
  • 2 oua
  • 200 g unt sau margarina
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamaita:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga apa pe rand cate o lingura mixand in continuare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie si se adauga la albusuri. Se adauga si faina putin cate putin amestecand incet.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava, ideal ar fi de 20/30 cm sa se poata taia blatul in doua pe orizontala. Se toarna aluatul in tava si se niveleaza, apoi se coace la foc mic 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca zaharul cu amidonul pentru crema, apoi se pun ouale si zeama stoarsa de la lamai(cam 250-300 ml). Se fierbe crema pana se ingroasa, apoi se da la rece. Untul la temperatura camerei se amesteca cu crema rece, se lasa deoparte 2-3 linguri de crema, apoi se umple blatul. Crema ramasa se intinde deasupra si se presara cocos peste ea.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca nu va place acrisoara puteti folosi 2 lamai si completati cu suc de portocale pana la 300 de ml cat trebuie la crema

2

acuma, ca sa iasa si mai pufosenie de prajitura ar trebui 10-12 oua, da' de unde atatea dupa paste? :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamaita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lamaie a la Gaby_D