Lampone Tiramisu

de vanilla in Torturi, 26 Oct 2010 | 3971 vizualizari

 

Prajitura asta este preferata fratelui meu si o fac mereu cu mare drag. Acum insa a fost ceea mai reusita. Este extraordinar de simplu de facut....Chiar daca se serveste in marile restaurante ale lumii, nu ai nevoie de studii superioare la Le Gordon Blue Cullinary School ca sa o prepari.

 

INGREDIENTE

  • Ai nevoie de :
  • 1 pachet mare de piscoturi de sampanie
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr de zahar
  • 500 gr de branza Mascarpone
  • 250 ml de cafea tare si aromata+1 esenta de migdale
  • 100 ml de frisca
  • 1 plic de granule de gelatina
  • Cacao si zmeura

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lampone Tiramisu:

Prima si prima data..ca sa iasa un tiramisu ca la mama lui acas` trebuie sa faci sosul zabaglione...



Nimic mai simplu...Freci galbenusurile cu zaharul pana se face o spuma cremoasa. Si asta e elaborosul sos zabaglione....



Apoi dizolvi gelatina cam in 3 linguri de frisca...



Pasul urmator bati frisca cu zabaglione si mascarpone cu mixerul... la sfarsit adaugi gelatina mai mixezi cam 1 min si dai totul la rece cam pentru 15 minute.



Pentru a arata si mai frumos eu am asamblat tiramisul intr-o forma cu margini detasabile. Iar pentru a nu se lipi, am uns marginile cu ffff putin ulei si nu am pus piscoturi pe margini.



Pentru anasamblare...Am inmoiat piscoturile in cafeaua amestecata cu esenta de migdale si am tapetat fundul formei de tort cu pisctorile. Am pus apoi un strat de crema....si iar piscoturi inmoiate...si iar crema....si tot asa...deasupra insa e musai musai sa ai un strat subtire cam de juma` de deget de crema. Am pudrad bine cu cacao, am ornat cu frisca si apoi am pus tava la rece cam o ora inainte de a servi.



Un desert fff usor de facut si fff de efect....Il recomand chiar si pentru musafirii mai capriciosi...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lampone Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Cris2711 1

03.01.2011, 12:16

super tortul

Ligia Bxl 1

03.01.2011, 15:45

TIRAMISU VREAU ORICAND

alinutzika 1

01.08.2011, 23:55

tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu (urias)