Tiramisu reţetă adaptata

de vanilla in Torturi, 26 Oct 2010 | 6296 vizualizari

 

Prajitura asta este preferata fratelui meu si o fac mereu cu mare drag. Acum insa a fost ceea mai reusita. Este extraordinar de simplu de facut....Chiar daca se serveste in marile restaurante ale lumii, nu ai nevoie de studii superioare la Le Gordon Blue Cullinary School ca sa o prepari.

 

INGREDIENTE

  • Ai nevoie de :
  • 1 pachet mare de piscoturi de sampanie
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr de zahar
  • 500 gr de branza Mascarpone
  • 250 ml de cafea tare si aromata+1 esenta de migdale
  • 100 ml de frisca
  • 1 plic de granule de gelatina
  • Cacao si zmeura

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

 Tiramisu reţetă adaptata

Prima si prima data..ca sa iasa un tiramisu ca la mama lui acas`  trebuie sa faci sosul zabaglione...

Nimic mai simplu...Freci galbenusurile cu zaharul pana se face o spuma cremoasa. Si asta e elaborosul sos zabaglione....

Apoi dizolvi gelatina cam in 3 linguri de frisca...

Pasul urmator bati frisca cu zabaglione si mascarpone cu mixerul... la sfarsit adaugi gelatina mai mixezi cam 1 min si dai totul la rece cam pentru 15 minute.

Pentru a arata si mai frumos eu am asamblat tiramisul intr-o forma cu margini detasabile. Iar pentru a nu se lipi, am uns marginile cu ffff putin  ulei si nu am pus piscoturi pe margini.

Pentru anasamblare...Am inmoiat piscoturile in cafeaua amestecata cu  esenta de migdale si am tapetat fundul formei de tort cu pisctorile. Am pus apoi un strat de crema....si iar piscoturi inmoiate...si iar crema....si tot asa...deasupra insa e musai musai sa ai un strat subtire cam de juma` de deget de crema. Am pudrad bine cu cacao, am ornat cu frisca si apoi am pus tava  la rece cam o ora inainte de a servi.

Un desert fff usor de facut si fff de efect....Il recomand chiar si pentru musafirii mai capriciosi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta cu fructe