Lapti de crap, prajiti

de vasimur in Crap / Caras, 16 Dec 2019 | 432 vizualizari

 

Am cumpărat un crap viu și avea mai bine de 3 kg deși era cel mai mic din bazin. L-am curățat și l-am făcut file, lucru ce mi-a luat ceva timp. Spre surprinderea mea era plin, nu de icre cum m-aș fi așteptat, ci de lapți, cam 250 g, așa că m-am gândit să-i valorific și să-i prăjesc în făină de grâu. Crapul file l-am prăjit în făină de mălai și l-am servit cu mămăliguță și mujdei de usturoi, iar din cap, coadă și câteva bucăți mai mici am făcut o ciorbiță.

 

INGREDIENTE

  • lapți de crap (eu am avut cam 250g)
  • 1 lingură de făină albă
  • 100 ml de ulei
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • zeamă de lămâie, după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapti de crap, prajiti:

Curățăm lapții de grăsime, de pielițe și de cheagurile de sânge, sub jet de apă rece. După aceea îi punem într-un vas cu apă rece timp de cca o oră, apoi îi scurgem de apă și îi punem la uscat pe prosoape de hârtie. Important este ca periodic schimbăm apa în care îi spălăm, până când devine limpede!


Când s-au uscat, îi tăvălim prin făină de grâu după care îi prăjim pe ambele părți în uleiul încins în prealabil, până ce se rumenesc uniform. Scoatem lapții pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta surplusul de ulei.


Eu am servit lapții cu ceapă verde și câteva roșii cherry de prin frigider, asezonat cu sare și piper, după gust și bineînțeles cu zeama de lămâie. Puteți servi însă și cu mujdei de usturoi, alături de garnitura preferată.


Poftă bună!

TIPS-URI

1

Curățați lapții de grăsime, de pielițe și de cheagurile de sânge, sub jet de apă rece.

2

Schimbați apa în care îi spălați, până când devine mai limpede!

3

Rumeniți-i uniform pe ambele părți, în uleiul încins în prealabil.

4

Serviți lapții cu mujdei de usturoi, alături de garnitura preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapti de crap, prajiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

vasimur 1

17.12.2019, 22:21

oanapl 1

21.12.2019, 21:41

Deliciosi!

vasimur 1

21.12.2019, 22:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ton