Lasagna

de La Ancuta in Lasagna, 27 Feb 2011 | 5639 vizualizari

 

nu este o reteta originala, este varianta mea, dar e foarte buna :).

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de lasgna
  • 600 g carne tocata (de preferat de vitel)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 borcan rosii decojite
  • 130 ml vin rosu
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 1 frunza de dafin
  • 800 ml lapte
  • 50 g unt
  • 4 linguri faina
  • parmezan sau cascaval ras (~150 g)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Incepem cu pregatirea sosului de carne. Curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit in 2 linguri ulei de masline. Cand a devenit translucida adaugam morcovul ras si mai calin cateva minute.

Adaugam apoi carnea si amestecam pana isi schimba culoarea.

Adaugam vinul si lasam sa fiarba pana scade iar apoi adaugam rosiile cu suc cu tot si condimentele. Completam cu 1/2 cana apa calda si lasam sa fiarba la foc mic. Daca mai trebuie mai adaugam apa.

Lasam sa fiarba cel putin o ora. Dupa ce a fiert potrivim de sare si piper.

Sosul bechamel:

Topim untul intr-o craticioara. Adaugam apoi faina si amestecam pana se omogenizeaza, fara sa se prajeasca faina. Adaugam treptat laptele cald si amestecam continuu pentru a evita formarea de cocoloase. Lasa sa fiarba pana se ingroasa putin.

Dam de pe foc si condimentam cu sare si piper.

Ungem o tava cu unt si punem un strat de sos bechamel apoi un rand de foi. Acoperim cu un strat de sos de carne si unul de sos bechamel. Urmeaza apoi inca un strat de foi si tot asa. Mie mi-au iesit patru straturi.

Ultimul strat va fi de foi pe care il acoperim cu sos bechamel.

Acoperim tava cu folie si dam la cuptor la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Scoatem apoi tava din cuptor, descoperim, si punem cascaval ras sau parmezan (eu am pus cascaval).

Dam tava la cuptor, neacoperita, inca 10-15 minute, pana se rumeneste.

Scoatem din cuptor si lasam putin sa se racoreasca apoi portionam.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne tocata