Lasagna

de Merisor in Lasagna, 10 Iul 2012 | 20752 vizualizari

 

este o reteta proprie pe care o fac aproape in fiecare weekend.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat(foietaj):
  • - 1 pachet de unt(margarina);
  • - 2 oua;
  • - 9 linguri ulei;
  • - sare;
  • - 11 linguri apa;
  • - 1 plic praf de copt
  • - un varf de lingurita de ammoniac;
  • - faina cat cuprinde.
  •  ½ punga paste fainoase(melcisori….)
  • 1 kg carne toccata amestec
  • 250g cascaval(de preferinta afumat)
  • 1 cutie ciuperci(450g)
  • ardei(capia, gogosari…eu am pus copti de la congelator)
  • 2 cepe
  • cativa graunti de usturoi
  • sos de rosii.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Foietajul – se pune margarina la topit si se iau 9 linguri din ea intr-un bol, se pun 9 linguri de ulei peste margarina (pe foc) si cand da in clocot se pune putina faina cat sa iasa o ciulama mai groasa. Se lasa la racit. Peste cele 9 linguri de margarina se pun 2 oua intregi, cele 11 linguri de apa, putin bicarbonat, praf de copt, sare si faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intins. Se intinde pe planseta cat de subtire se poate, se unge cu ciulamaua racita, se ruleaza si se da la frigider pana se prepara restul compozitiilor.

Sosul cu carne tocata: se pune o ceapa la calit in putin ulei, se adauga carnea toccata, condimente si la sfarsit sosul de rosii.

Sosul de ciuperci: se pune o ceapa la calit in ulei, se adauga ciupercile taiate , cativa graunti de usturoi taiati marunt si ardeiul.

Se fierb si pastele fainoase cu putina sare si apoi se scurg.

Aranjare: foietaj, sosul de carne tocata (se scurge de surplusul de grasime, dar nu prea mult ca pe urma se usuca la cuptor), pastele fainoase peste care se rade cascavalul, sosul de ciuperci de asemeni scurs si foietaj. Se coace cam ½ ora.

Spor la lucru!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu sos ragu si ciuperci