Lasagna

de Rocsi in Lasagna, 5 Noi 2014 | 9895 vizualizari

 

Lasagna...un preparat foarte, foarte bun, satios, cu care ne-am incantat papilele gustative. Da, ne-a placut si o sa mai fac :)

 

INGREDIENTE

Pentru sosul cu carne:

  • 600 gr carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei galben
  • 250 gr rosii decojite (eu am folosit de la Sun Food)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 3-4 crengute marar verde

Sosul bechamel:

  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 600 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa oregano uscat

Mai avem nevoie de:

  • 9 foi de lasagna (pentru vasul meu atat a fost necesar)
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingurita de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Sosul de carne:

Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Ardeiul galben il facem cubulete mici, rosiile le tocam marunt.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, ardeiul, morcovul si le innabusim 3-4 minute.

Incorporam carnea tocata, amestecam bine sa nu se faca cocoloase si turnam o cana cu apa.

Lasam sa fiarba cam 10 minute, punem rosiile, condimentam cu sare si piper.

Cand a scazut zeama, adaugam pasta de tomate, mai lasam 2 minute pe foc apoi tragem tigaia deoparte.

Patrunjelul si mararul verde, le spalam, indepartam ccozile, le tocam marunt, apoi le punem peste amestecul de carne si amestecam.


Sosul bechamel:

Intr-un vas cu fundul mai gros (eu folosesc tuciul), topim untul, adaugam faina si amestecam bine.

Incepem sa turnam lapte in fir subtire, amestecam continuu cu telul, lasam sa fiarba, la foc potrivit, pana se ingroasa..

La final condimentam cu sare, piper si oregano.

Ungem un vas termorezistent cu unt, turnam un strat de sos bechamel si asezam primele foi de lasagna (3 in cazul meu).

Punem jumatate din amestecul de carne, iar sos bechamel, foi de lasagna, sos de carne, foi lasagna si deasupra restul de bechamel.


Dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari, il presaram deasupra.


Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem vasul.

Verificam din cand in cand preparatul nostru si cand deasupra este rumenit inseamna ca este gata. Cam in 50-55 de minute se face.

Scoatem lasagna din cuptor, lasam putin sa se racoreasca si servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Rocsi 1

08.11.2014, 21:56

Multumesc mult Claudia

Raisha 1

24.01.2015, 22:50

Foarte buna! mi-ar place sa incerc...

Rocsi 1

25.01.2015, 10:21

Raisha, eu tot pentru prima data am facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna vegetariana