Lasagna

de Constelatialeu in Lasagna, 10 Ian 2016 | 4895 vizualizari

 

Nici nu stiu care-i reteta originala si nici nu ma intereseaza, nu-s o fana a pastelor, fac doar ca mananca Leone al meu.....am citit mai multe retete si am prestat si eu...nu-i rea, e chiar buna, dar nu-mi fac un obicei din a manca....eu am alte obiceiuri....mai pagane pentru unii....

 

INGREDIENTE

  • 1o foi lasagna ( de atat am avut eu nevoie)
  • 500 g carne de porc tocata
  • 3 cepe mai mici
  • 200 ml pulpa de rosii
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • Sos bechamel
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • branza de oaie, mai proaspata si rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Taiem ceapa marunt si o punem in tuciulet cu ulei sa se caleasca, amestecam carnea cu sare si piper dupa gust, apoi o punem peste ceapa si o lasam cca 10 min, amestecand, adaugam pulpa de rosii si lasam focul mai mic, cca 20 min sa scada bine.Punem intr-o cratita cu apa clocotita foile de lasagna sa fiarba cca 6 min.

Apoi ne apucam sa facem sosul bechamel. Intr-o craticioara punem la topit untul, adaugam faina si amestecam repede, nu lasam sa se arda faina, apoi incepem sa diluam cu lapte, continuand sa amestecam, ca sa nu facem cocoloase, lasam sa dea in 2-3 clocote,adaugam sare si piper, apoi ne apucam sa asamblam lasagna. Eu am facut in doua vase de yena rotunde si mai mici, ca sa poata sa-si ia Leone la facultate .Ungem vasul cu unt, turnam sos bechamel, punem foi de lasagna,apoi sos bechamel, branaza rasa, carne, iar sos bechamel foi lasagna si deasupra sos bechamel si branza rasa. bagam vasul la cuptor pentru cca 40-45 min, cand se rumeneste deasupra este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

10.01.2016, 20:49

E buna, nici noi nu mancam des, dar din cand in cand chiar merge!

Catalina L 1

10.01.2016, 22:27

f buna

Gicuta 1

11.01.2016, 09:31

Arata bine! eu n-am facut niciodata...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac si ton