Lasagna cu carne de porc

de mirela0911 in Lasagna, 29 Oct 2017 | 23571 vizualizari

 

O bunatate si mai mare dragul sa-i auzi pe copii in timp ce mananca cum exclama: hmmm! :X

 

INGREDIENTE

  • foi lasagna
  • 200 g cascaval

Pt. sosul de carne:

  • 600 g carne de porc tocata
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc morcov
  • 4-5 lg ulei
  • 1 lgt pasta de ardei
  • sare, piper dupa gust
  • 500 ml suc de rosii

Pt. sosul Bechamel:

  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 900 ml lapte
  • sare dupa gust
  • 1 varf cutit nucsoara macinata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de porc:

Se prepara sosul de carne. Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se adauga ceapa sa se caleasca. Se adauga si morcovul si se lasa sa se caleasca bine. Se adauga carnea tocata, se amesteca si se lasa la calit pana se albeste. Se adauga pasta de ardei apoi sucul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba cca 20 de minute.

Intre timp, se pregateste sosul Bechamel. Se incalzeste bine laptele. Se pune untul la topit, apoi se adauga faina. Se amesteca bine. Se toarna putin cate putin, amestecand cu un tel intre timp, laptele fierbinte. Se lasa pana se ingroasa putin. Se adauga sare dupa gust si nucsoara. Se ia de pe foc.

Intr-o tava (eu am folosit un vas de yena) se toarna vreo 2 polonice din sosul Bechamel, se asaza foile de lasagna una langa alta si se toarna din nou sos. Se pune un strat din sosul de carne si se acopera cu foi de lasagna. Se toarna din nou sos Bechamel, iar un strat de carne si din nou foi de lasagna. Se toarna peste ultimul strat de foi sosul alb, apoi se presara cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici. 

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra si foile sunt moi, cca 40 de minute.

Se servesc cu mare pofta!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui carnea de porc cu cea de pui.

2

Se pot adauga chiar si ciuperci in sosul de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

kytz 1

03.11.2017, 08:49

Bună tare!

Cristina_23 1

16.08.2021, 15:11

Foarte interesanta rețeta. O întrebare...este recomandat acoperirea vasului cât timp va sta la cuptor?
Mulțumesc

mirela0911 1

17.08.2021, 06:37

Cristina_23 multumesc! Se poate acoperi vasul cat sta la cuptor iar in ultimele 5-10 minute se lasa fara, pentru a se rumeni frumos deasupra.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu pui si ciuperci