Lasagna cu ciuperci si afumatura

de Ina in Lasagna, 26 Noi 2010 | 4853 vizualizari

 

Delicioasa fierbinte, calduta, dar si rece ;)

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna – cca.  jumatate de pachet (in functie de cantitatea pe care dorim s-o facem si de dimensiunea vasului)
  • Umplutura:  
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 250 g. sunculita taraneasca sau kaizer,
  • 2 cepe,
  • 30 g. unt,
  • busuioc maruntit,
  • sare
  • Sosul:    
  • 150 gr unt,
  • 100 gr faina,
  • 0,7 l lapte
  • 0,7 l suc de rosii,
  • delikat,
  • 150 g. cascaval  pentru ras deasupra.

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu ciuperci si afumatura:

Topim untul in tigaia incalzita, adaugam ceapa taiata rondele, afumatura taiata felii subtiri si lasam sa se inabuse bine. La nevoie adaugam o cescuta cu apa. Curatam ciupercile si le feliem, apoi le adaugam in tigaia cu ceapa si afumatura si lasam pe foc pana acestea se patrund bine. Adaugam busuioc , delikat si oprim focul.


Sosul: intr-o cratita punem untul sa se topeasca, cand s-a topit adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Incepem sa turnam alternativ laptele si sucul de rosii, amestecand cu grija continuu, sa nu se lipeasca . Cand obtinem o pasta omogena adaugam o lingurita de busuioc si oprim focul.


Vasul in care preparam lasagna il tapetam cu un strat de sos, apoi asezam un strat de foi de lasagna peste care turnam iar 3-4 linguri cu sos. Se imprastie uniform o parte din umplutura de ciuperci si kaizer, apoi reluam cu sos, foi de lasagna, sos, umplutura.... astfel incat astfel incat ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos si radem cascaval si presaram iar busuioc maruntit.


Se introduce la cuptor pentru cca. 40 minute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu ciuperci si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mioritica 1

04.12.2010, 15:48

mersi mult ,o sa fac si eu

Ina 1

04.12.2010, 16:29

Cu multa placere! Iti va placea, cu siguranta!

Anamaria7 1

21.03.2011, 22:36

trebuie sa fac si eu lasagna odata! am tot uitat ca exista asa ceva, dar reteta ta mi-a amintit papilele gustative

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac