Lasagna cu ciuperci si afumatura

de Ina in Lasagna, 26 Noi 2010 | 3890 vizualizari

 

Delicioasa fierbinte, calduta, dar si rece ;)

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna – cca.  jumatate de pachet (in functie de cantitatea pe care dorim s-o facem si de dimensiunea vasului)
  • Umplutura:  
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 250 g. sunculita taraneasca sau kaizer,
  • 2 cepe,
  • 30 g. unt,
  • busuioc maruntit,
  • sare
  • Sosul:    
  • 150 gr unt,
  • 100 gr faina,
  • 0,7 l lapte
  • 0,7 l suc de rosii,
  • delikat,
  • 150 g. cascaval  pentru ras deasupra.

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu ciuperci si afumatura:

Topim untul in tigaia incalzita, adaugam ceapa taiata rondele, afumatura taiata felii subtiri si lasam sa se inabuse bine. La nevoie adaugam o cescuta cu apa. Curatam ciupercile si le feliem, apoi le adaugam in tigaia cu ceapa si afumatura si lasam pe foc pana acestea se patrund bine. Adaugam busuioc , delikat si oprim focul.


Sosul: intr-o cratita punem untul sa se topeasca, cand s-a topit adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Incepem sa turnam alternativ laptele si sucul de rosii, amestecand cu grija continuu, sa nu se lipeasca . Cand obtinem o pasta omogena adaugam o lingurita de busuioc si oprim focul.


Vasul in care preparam lasagna il tapetam cu un strat de sos, apoi asezam un strat de foi de lasagna peste care turnam iar 3-4 linguri cu sos. Se imprastie uniform o parte din umplutura de ciuperci si kaizer, apoi reluam cu sos, foi de lasagna, sos, umplutura.... astfel incat astfel incat ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos si radem cascaval si presaram iar busuioc maruntit.


Se introduce la cuptor pentru cca. 40 minute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu ciuperci si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mioritica 1

04.12.2010, 15:48

mersi mult ,o sa fac si eu

Ina 1

04.12.2010, 16:29

Cu multa placere! Iti va placea, cu siguranta!

Anamaria7 1

21.03.2011, 22:36

trebuie sa fac si eu lasagna odata! am tot uitat ca exista asa ceva, dar reteta ta mi-a amintit papilele gustative

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac