Lasagna cu legume

de LadyCrs in Mancaruri de legume, 6 Noi 2013 | 35715 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de lasagna
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • o vanata
  • 4 ardei capia
  • 800 g ciuperci proaspete
  • 2 cutii rosii in bulion sau pomodoro
  • condimente dupa gust
  • parmezan

Sosul Bechamel:

  • 4 linguri unt
  • 4 linguri de faina
  • 500 ml lapte (sau apa)
  • condimente dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu legume:

Spalam legumele si le curatam de coaja. Ceapa si morcovii le taiem rondele, ardeiul capica bucatele mai mari si ciupercile le-am taiat in patru; vanata am taiat-o in fasii subtiri.

Punem la calit morcovul cu ceapa, ciupercile...pentru a ii da o aroma mai gustoasa ardeiul l-am copt mai intai putin. Adaugam si vanata, punem apa si le lasam sa fiarba. Dupa ce s-au fiert adaugam rosiile in bulion zdrobite, condimentam dupa gust.

Pentru sos procedam astfel: punem la topit untul, faina si amestecam cu telul pentru a nu face cocoloase. Treptat incepem sa turnam laptele si lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand incontinuu.

Ungem tava cu sos Bechamel, urmeaza sosul de legume apoi un strat de lasagna, iar sos , apoi parmezan si sos de legume si repetam operatiunea pana ajungem la ultimul strat de foi peste care turnam sos Bechamel si presaram parmezann. Pentru decor putem pune cateva rosii cherry si busuioc.

Inainte sa introducem tava la cuptor o acoperim cu folie. O lasam 25 de minute cu folie, dupa care scoatem folia si mai lasam 15 minute in cuptor.

 

A fost delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

04.05.2016, 11:18

La multi ani!

Ancutsa 1

04.05.2017, 14:42

Foarte apetisanta!
La multi ani!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gratin cu dovlecel si rosii