Lasagna cu legume

de oanapl in Lasagna, 9 Mai 2017 | 4322 vizualizari

 

De mult timp, imi doream sa incerc o lasagna de legume. Am pregatit-o ieri si a fost foarte apreciata de intreaga familie. Va invit sa o incercati si sa va convingeti cat e de buna.

 

INGREDIENTE

  • sosul de legume:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 borcan ciuperci (170g)
  • 100g baby spanac
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 400g rosii in sos
  •  sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita oregano uscat
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • asamblare:
  • 1 pachet foi lasagna
  • 300 g mozzarella
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu legume:

Toci ceapa si morcovul si le calesti in uleiul bine incins. Speli bine si tai cubulete ardeiul, dovlecelul si ciupercile, apoi le adaugi in tigaie. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si busuioc si le lasi sa se caleasca.

Speli spanacul si il toci, apoi il adaugi peste legume.

Mixezi rosiile si adaugi sosul peste legume alaturi de usturoiul pisat si lasi sa fiarba la foc mic, pana cand legumele sunt patrunse si se ingroasa compozitia. Amesteci cat mai des posibil.

 Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti, apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot. Adaugi nucsoara, oregano, sare si piper dupa gust, amestecand permanent, si lasi sa fiarba amestecand continuu, pana se ingroasa ca un sos. Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca. Acoperi cu o folie alimentara, pentru a nu prinde pojghita.

Fierbi (sau nu) foile lasagna, in apa cu sare, pentru 5 minute (conform instructiunilor de pe ambalaj). Le scoti cu o paleta din apa si le pui pe un prosop, avand grija sa nu se lipeasca intre ele.

Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos bechamel, apoi asezi un strat de foi lasagna, apoi adaugi un strat de legume, presari 1/3 din mozzarella rasa, apoi asezi un strat de foi lasagna, un strat de sos béchamel, un strat de legume, mozzarella rasa, pui foi lasagna, sos béchamel si introduci tava in cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru circa 30 de minute. Scoti tava si presari mozzarella ramasa si introduci tava in cuptor si o lasi pana se rumeneste frumos lasagna. Scoti tava, lasi sa se raceasca putin lasagna si apoi o servesti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac si branza