Lasagna cu legume

de oanapl in Lasagna, 9 Mai 2017 | 374 vizualizari

 

De mult timp, imi doream sa incerc o lasagna de legume. Am pregatit-o ieri si a fost foarte apreciata de intreaga familie. Va invit sa o incercati si sa va convingeti cat e de buna.

 

INGREDIENTE

  • sosul de legume:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 borcan ciuperci (170g)
  • 100g baby spanac
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 400g rosii in sos
  •  sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita oregano uscat
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • asamblare:
  • 1 pachet foi lasagna
  • 300 g mozzarella
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu legume:

Toci ceapa si morcovul si le calesti in uleiul bine incins. Speli bine si tai cubulete ardeiul, dovlecelul si ciupercile, apoi le adaugi in tigaie. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si busuioc si le lasi sa se caleasca.


Speli spanacul si il toci, apoi il adaugi peste legume.


Mixezi rosiile si adaugi sosul peste legume alaturi de usturoiul pisat si lasi sa fiarba la foc mic, pana cand legumele sunt patrunse si se ingroasa compozitia. Amesteci cat mai des posibil.


Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti, apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot. Adaugi nucsoara, oregano, sare si piper dupa gust, amestecand permanent, si lasi sa fiarba amestecand continuu, pana se ingroasa ca un sos. Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca. Acoperi cu o folie alimentara, pentru a nu prinde pojghita.


Fierbi (sau nu) foile lasagna, in apa cu sare, pentru 5 minute (conform instructiunilor de pe ambalaj). Le scoti cu o paleta din apa si le pui pe un prosop, avand grija sa nu se lipeasca intre ele.


Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos bechamel, apoi asezi un strat de foi lasagna, apoi adaugi un strat de legume, presari 1/3 din mozzarella rasa, apoi asezi un strat de foi lasagna, un strat de sos béchamel, un strat de legume, mozzarella rasa, pui foi lasagna, sos béchamel si introduci tava in cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru circa 30 de minute. Scoti tava si presari mozzarella ramasa si introduci tava in cuptor si o lasi pana se rumeneste frumos lasagna. Scoti tava, lasi sa se raceasca putin lasagna si apoi o servesti.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

oanapl 1

10.05.2017, 11:30

Asa este bunica!

ancutsa 1

10.05.2017, 14:40

Foarte buna!

Rocsi 1

10.05.2017, 18:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna