Lasagna cu spanac si branza

de ala_oancea in Lasagna, 18 Feb 2010 | 7042 vizualizari

 

Dupa o reteta din cartea "Dr. Oetker - German cooking today"

 

INGREDIENTE

  • 250 gr foi lasagna
  • 300 gr branza telemea mai moale
  • 50 gr cascaval
  • 500 gr spanac congelat
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper, nucsoara
  • Sos bechamel:
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 500 ml supa de legume
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac si branza:

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga spanacul congelat si putina apa si se lasa la fiert la foc mic. Cand spanacul este facut se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se lasa la racit.

Pentru sosul bechamel, se topeste untul, se adauga faina in ploaie, se amesteca bine, apoi se toarna putin cate putin laptele si supa, amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa dea in clocot si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se unge tava cu sos si se aseaza primul strat de foi, apoi un strat de spanac, unul de telemea rasa, sos si apoi din nou foi. Se continua cu straturile alternative, peste ultimul strat de foi turnand restul de sos. Se presara cu cascaval ras si se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

rivka 1

19.02.2010, 21:01

arata foarte bine, o sa o fac si eu sa stii!
abia astept!

ala_oancea 1

21.02.2010, 13:22

Multumesc Este o combinatie foarte reusita

cristeena20 1

04.12.2012, 13:14

Miamiiiiiii..arata bestial!!!si pe asta o bag la favorite.. esti banateanca de-a mea..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna