Lasagna de legume

de Sylvia in Mancaruri de post, 25 Apr 2014 | 7240 vizualizari

 

Asa cum v-am promis postez reteta de lasagna de legume inventata de mine ca sa impac si gustul si regimul , sa fie buna tare dar sa nu aiba multe calorii ? Oare se poate ? Binenteles, trebuie doar legume de calitate, arome si condimente potrivite si restul se face de la sine.

 

INGREDIENTE

  • vinete
  • rosii
  • zucchini
  • busuioc verde
  • sos pesto
  • fulgi de ardei iute
  • sare de mare
  • piper
  • ulei de masline f putin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna de legume:

Reteta este extrem de frumos colorata si de gustoasa si asta datorita culorii legumelor . Se prepara extrem de simplu si in cateva minute: se spala legumele, se feliaza pe lungine zuchinni si vanata asa cum este cu coaja ( eu am folosit o mandolina dar puteti sa o faceti si cu cutitul ) , rosiile se taie felii groase. Se asezoneaza bine cu sare, piper, putin ulei de masline si se fac la gratar toate legumele, inclusiv rosiile. 

 Intr-un vas nemetalic rezistent la cuptor se aseaza legumele pe straturi asa cum se face la lasagna, eu am inceput cu vanata, zucchini, rosie si tot asa mai departe ...Intre straturi asezonam cu fulgi de ardei iute, un strat fin de pesto : http://www.bucataras.ro/retete/pesto-58364.html  ca se lipeasca intre ele legumele si sa ia aroma buna de la sos. La final se pune un strat extrem de subtire de parmezan ras si se da la cuptor la 200 de grade timp de 15-20 minute. 

Se lasa putin la racit si se taie patrate mari, este sublima la gust, lejera dar intensa in arome, una din preferatele mele la capitolul lasagna si cel mai important este fara multe calorii , misiune indeplinita :) 

TIPS-URI

1

aromatizati bine cu psto si condimente fiecare strat de legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi in crusta de mustar si susan