Lasagne

de yafa in Lasagna, 13 Aug 2010 | 17785 vizualizari

 

Nu fac des, insa piticii mei le adora si cum nu pot rezista rugamintilor, ma pun pe treaba ;)

 

INGREDIENTE

Paste:

  • 250g de faina
  • 3 linguri de apa
  • 5g de sare
  • 2 oua

 Umplutura:

  • 500g de piept de pui
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 500g de rosii in bulion
  • supa de pui
  • sare,
  • piper,
  • busuioc
  • sos bechamel
  • 300g de cascaval si mozzarella rase pe razatoare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne:

Pregatim foile de lasagne:

, batem bine ouale cu apa si sarea ca pentru omleta, incorporam faina si framantam pana se ajunge la un aluat nelipicios si omogen( mai adaugam faina daca necesar). Lasam 1 ora la odihna la frigider si apoi intindem foi subtiri cu sucitorul sau cu ajutorul masinii de paste, farinam bine fiecare foaie. Taiam benzile de pasta dupa marimea dorita si le asezam pe un grilaj sau pe un betisor la uscat.

 

Carnea o taiam maruntel la fel si legumele. Le asezam pe toate intr-o tigaie in care am pus uleiul de masline si le lasam la calit. Adaugam rosiile in bulion si supa de pui cat sa acopere. Lasam sa fiarba. Adaugam pe parcursul fierberii inca supa in asa fel ca sosul rezultat sa nu fie foarte gros. Parfumam totul cu busuioc si dam deoparte.

Pregatim sosul bechamel.

Intr-o tava inalta depunem 2-3 polonice din sosul tomat peste care asezam foile de lasagne, continuam cu sos carnita si legume, foi de lasagne,in alternanta pana la final. Acoperim ultimul strat de foi de pasta cu sos bechamel si presaram din belsug amestecul cascaval mozzarella. Dam la cuptorul incis la 200°C cam 25-30 de minute pana cand se formeaza o crusta frumoasa aurie. Servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

19.08.2010, 08:25

chiar azi mi-am propus sa prepar
arata grozav cu tacamurile verzi

yafa 1

19.08.2010, 11:25

Ma bucur Mihaela, te astept cu impresii, multumesc

babi5 1

27.01.2014, 07:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne si foi proaspete