Lasagne

de angyb in Lasagna, 10 Ian 2012 | 4535 vizualizari

 

Am pornit de la lasagnele bolognese dar am mai adaugat un pic de ingrediente

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste pt. lasagne
  • 150 g parmezan
  • 4 oua fierte
  • 100 g salam
  • 200 g mozzarella
  • 1 kg sos bechamel
  • 100 g unt
  • 100 g faina alba
  • 1l lapte
  • nucsoara
  • sare
  • 1kg ragu bolognese
  • o cepa mica
  • 500 g carne tocata
  • 1/2 pahar de vin
  • 1/2 pahar de supa de vita(apa)
  • 350 g pasta de tomate
  • ulei de masline
  • sare
  • busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne:

Bechamel: Se topeste untul, se ia de pe foc si se adauga faina amestecand, sa nu faca cocoloase. Se pune din nou pe foc si se adauga laptele amestecand mereu pana se ingroasa. Se condimenteaza cu sare si nucsoara.

Ragu alla bolognese: Se soteaza ceapa peste care se adauga carnea tocata si se amesteca pana cand isi schimba culoarea. Se adauga vinul si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot. Adaugam supa si se tine pe foc pana se absoarbe toata zeama. Adaugam pasta de tomate si busuiocul si il lasam pe foc pana se ingroasa sosul.

Salamul, ouale fierte si mozzarella se taie cubulete marunte

Se unge o tava de cuptor cu ulei de masline, se intinde un strat subtire de ragu, se acopera cu strat de foi de lasagne. Peste intindeti sos bechamel, apoi ragu, adaugati oule fierte si parmezan, un alt strat de foi de lasagne, sos bechamel, salam, parmezan, apoi din nou un strat de foi de lasagne, bechamel, ragu, mozzarella, un pic de parmezan, un alt strat de foi de lasagne, sos bechamel, ragu, un pic de mozzarella si parmezan

Se da la cuptor aproximativ o ora.

POFTA BUNA!!!!!!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne si foi proaspete