Desert Lava Cake

de oanapl in Prajituri, 5 Apr 2020 | 5529 vizualizari

 

Am degustat de mai multe ori această rețetă, la restaurant și de mult timp îmi doream să o pregătesc.Astăzi m-am inspirat de la Alex Teacher (și îi mulțumesc pentru idee).
A ieșit fix pe gustul meu deoarece am folosit ciocolată cu peste 65% cacao. Ideal ar fi să folosiți forme mai mari de brioșe și va ieși mai cremoasă compoziția. Pentru început a fost bine. Intenționez să mai fac această rețetă (deoarece fetele au fost foarte încântate) și să servesc prăjiturelele alături de înghețată.

 

INGREDIENTE

  • 115 g ciocolată cu procentaj de cacao peste 65%
  • 115 g unt
  • 2 gălbenușuri
  • 2 ouă întregi la temperatura camerei
  • 70 g zahăr măcinat
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 2 linguri de făină (aprox. 30g)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Lava Cake:

Se toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția.
Se bat gălbenușurile și ouăle împreună, se adaugă peste ciocolată și se omogenizează.
Se pune apoi făina și se amestecă până când se încorporează bine.
Se toarnă această compoziție în formele unse cu unt, așezate pe o tavă. Mie mi-au ieșit 7 deoarece formele mele erau mititele.
Se introduce tava în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade C, pentru 7 minute.
Timpul poate să difere în funcție de performanța și tipul de cuptor;, dar și de mărimea formelor. Dacă sunt mai mari e posibil să fie necesar să le lăsați 10 minute la cuptor.
Cu mare grijă, se dezlipește ușor desertul de pe marginile formelor și se răstoarnă pe fiecare în parte pe câte o farfurie și se servesc cu câte o cupă de înghețată de vanilie, zahăr pudră sau fructe proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Lava Cake" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce