Leacuri băbeşti

de florian in Pui, 24 Noi 2010 | 20849 vizualizari

 

La aşa vreme...mă duce gândul la frig şi guturai...

 

INGREDIENTE

  • aripi de pui
  • vin roşu
  • o căpăţână de usturoi
  • zahăr după gust
  • scorţişoară
  • 1 măr roşu feliat
  • sare
  • cimbru
  • paprică dulce
  • ulei
  • mălai de-o mămăliguţă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Leacuri băbeşti:

În zile ca asta, era imposibil să nu ne fure răceala sau să nu ne udăm la picioare când mergeam la şcoală...Era frig dimineaţa, era frig în şcoală şi oricâte haine am fi avut, umezeala învingea. În timpul orelor auzeai pretutindeni copii strănutând, când şi când ne trăgeam nasu' că ori n-aveam batiste, ori ne era prea lene să le scoatem din buzunare...

Câna ajungeam acasă, bunică-mea din Moldova se îngrijea imediat de guturaiul meu...-Ia să-ţi facă mamaie un ghinişor fiert cu mere să scapi şi de draşii dân fund!...

Fierbea mamaie un ibric mare plin ochi cu vin roşu, cu scorţişoară, cu zahăr şi cu felii de măr...un fel de compot îmbătător. Cât timp mă ocupam de "ghinişor", mamaie punea mâna de-mi făcea o stacană mare cu mujdei de usturoi, frigea câteva aripi de pui tăvălite prin sare, cimbru şi paprică şi cocea repede o mămăliguţă.

Mâncam în pat, înfofolit, cocoloşit, aşa cum îmi place câteodată şi acum să mă alint. O farfurie mare cu mămliguţă fierbinte, cu zămuţă de usturoi, cu aripioare fripte şi cu niscaiva castraveciori muraţi să mai stingă iuţeala. Ăsta era leacu' de guturai al lu' mamaie!
La aşa leac, parcă nu-ţi mai părea atâta de rău că te ia niţel răceala...

Daca ti-a placut reteta noastra "Leacuri băbeşti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

housy 1

26.11.2010, 13:46

moldovenii astia ai mei..... aprigi bucatari!!

gaby_duceag 1

26.11.2010, 15:59

vai ,vai , ce-as sta si io infofolita-n pat si sa-mi aduca cineva ceva gatit si mamaligutza
.
place!!!!
s-un ghinisor la urma

ionicaw 1

23.01.2015, 11:47

Frumoasa prezentare,bravo.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui la rotisor