Limonada

de Oana in Bauturi, 11 Apr 2009 | 46468 vizualizari

 

Gand la gand cu Cristi, am vazut ca si el e fan lamai si miere, si cum nu ne lipsesc nici noua din casa, am pus de-o limonada :)

Toata lumea stie ca lamaia contine multa vitamina C, este extrem de sanatoasa, iar sucul proaspat sau coaja rasa de lamaie adaugate in prepararea retetelor pot reduce sau chiar inlocui cantitatea de sare necesara pentru a da gust orezului, cartofilor, salatelor sau legumelor fierte.


Ca sa obtinem mai mult suc de la o lamaie, este bine sa o stoarcem la temperatura camerei sau chiar sa o scufundam cateva secunde in apa clocotita. Lamaile se pastreaza in frigider, iar daca le punem intr-o punga de plastic pot tine chiar 6 saptamani!

 

INGREDIENTE

  • 5 lamai
  • 5 linguri cu miere
  • 1 litru de apa plata
  • cateva frunzulite de menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limonada:

Lamaile le-am spalat, le-am taiat pe jumatate si apoi le-am stors. Sucul l-am pus intr-o cana mare de sticla, am adaugat mierea si am amestecat bine sa se dizolve, apoi am adaugat apa.

Am pus cateva feliute de lamaie si frunzulitele de menta si am pus cana la rece. Absolut delicioasa si foarte racoritoare!

TIPS-URI

1

Limonada are proprietati diuretice si depurative, ajutind organismul sa elimine toxinele si kilogramele in plus

2

Fortifica sistemul imunitar fiind bogata in vitamina C

3

Intensifica absorbtia calciului datorita acidului citric pe care-l contine

4

Combate stresul prin faptul ca ajuta la sinteza hormonilor antistres

Daca ti-a placut reteta noastra "Limonada" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Limoneta - Suc de lime