Lipie cu pasta de naut (humus)

de oO_ acnA _Oo in Mancaruri de post, 11 Feb 2013 | 6880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g naut uscat
  • seminte de susan
  • pasta de susan
  • ulei de masline
  • suc de lamaie
  • usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • menta uscata pisata
  • boia dulce
  • chimen macinat
  • coriandru macinat
  • PENTRU LIPIE :
  • 400 g faina alba calitate superioara
  • 13 g drojdie proaspata ( eu am folosit Pakmaya )
  • 50 ml ulei de struguri
  • un praf de sare
  • o lingura de zahar
  • 200 ml apa calduta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu pasta de naut (humus):

Punem nautul la inmuiat 12 ore dupa care il lasam la fiert in oala sub presiune 40 de minute.


Dupa ce a fiert, il strecuram si il lasam putin la racit apoi il frecam putin cu mainile pana scapam de coji .


In robotul de bucatarie adaugam nautul fiert si curatat , ingredientele si putina zeama din apa in care a fiert apoi mixam pana obtinem o pasta cremoasa (adaugam zeama cat consideram noi ca este suficient ptr ca pasta sa iasa cremoasa ; iar ingredientele le adaugam dupa gust )


Intr-un bol asezam humusul si il decoram cu boia dulce, seminte de susan apoi il stropim cu ulei de masline si zeama de lamaie .


Cand am terminat cu humusul ne pregatim de lipii.


Intr-un castron mai mare framantam un aluat putin mai tare format din : faina , putina sare, o lingura de zahar , drojdie proaspata (dizolvata in apa calduta) ,ulei si apa .


Lasam aluatul la odihnit 10 minute dupa care il impartim in 6 -7 bile.


Pe o masa tapetata cu faina intindem pe rand bilele cu un facalet pana obtinem niste foi subtiri ( ca la taiteii de casa ).


Aceste foi le punem pe rand la copt intr-o tigaie ( fara ulei ) .


Cand am terminat de facut lipiile le servim impreuna cu humusul facut mai devreme ..... Pofta Buna ! :)




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu pasta de naut (humus)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

oO_ acnA _Oo 1

12.02.2013, 12:09

Bucatardinpasiune 1

14.02.2013, 10:31

O gospodina adevarata! Ai facut chiar si lipiile!!!

oO_ acnA _Oo 1

14.02.2013, 10:47

merci mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Un altfel de humus