Humus reteta

de oO_ acnA _Oo in Mancaruri de post, 11 Feb 2013 | 10901 vizualizari

 

 Humus reteta

 

INGREDIENTE

  • Humus reteta
  • 500 g naut uscat
  • seminte de susan
  • pasta de susan
  • ulei de masline
  • suc de lamaie
  • usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • menta uscata pisata
  • boia dulce
  • chimen macinat
  • coriandru macinat
  • PENTRU LIPIE :
  • 400 g faina alba calitate superioara
  • 13 g drojdie proaspata ( eu am folosit Pakmaya )
  • 50 ml ulei de struguri
  • un praf de sare
  • o lingura de zahar
  • 200 ml apa calduta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta:

Humus reteta Punem nautul la inmuiat 12 ore dupa care il lasam la fiert in oala sub presiune 40 de minute.

Dupa ce a fiert, il strecuram si il lasam putin la racit apoi il frecam putin cu mainile pana scapam de coji .

In robotul de bucatarie adaugam nautul fiert si curatat , ingredientele si putina zeama din apa in care a fiert apoi mixam pana obtinem o pasta cremoasa (adaugam zeama cat consideram noi ca este suficient ptr ca  pasta sa iasa cremoasa ; iar ingredientele le adaugam dupa gust )

Intr-un bol asezam humusul si il decoram cu boia dulce, seminte de susan apoi il stropim cu ulei de masline si zeama de lamaie .

Cand am terminat cu humusul ne pregatim de lipii.

Intr-un castron mai mare framantam un aluat putin mai tare format din : faina , putina sare, o lingura de zahar , drojdie proaspata (dizolvata in apa calduta) ,ulei si apa .

Lasam aluatul la odihnit 10 minute dupa care il  impartim in 6 -7 bile. 

Pe o masa tapetata cu faina intindem pe rand bilele cu un facalet pana obtinem niste foi subtiri ( ca la taiteii de casa ).

Aceste foi le punem pe rand la copt  intr-o tigaie ( fara ulei ) .

Cand am terminat de facut lipiile le servim impreuna cu humusul facut mai devreme ..... Pofta Buna ! :)


Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Humus reteta