Lipii-reteta bunicii

de nadea68 in Piine, 19 Oct 2013 | 10512 vizualizari

 

Cateodata ma napadesc amintirile si dorul de casa,de cei dragi...si in astfel de momente gatesc vreo reteta dea mamei sau a bunici...
Lipiile imi amintesc,bunica,plita calda si cat de nerabdatori asteptam lipia sa se faca....O mancam asa calda fara nimic sau cu gem...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 20 g drojdie proaspata
  • faina cat cupride
  • sare
  • ulei
  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii-reteta bunicii:

Lipia e foarte usor de facut.

Eu am luat apa calduta si am dizolvat drojdia.

Intr-un bol incapator punem apa cu drojdia si un pic de sare.Adaugam faina asa incat sa obtinem un aluat elastic nu prea tare.

Framantam bine cateva minute dupa care il lasam la crescut intr-un loc cald.

Cand vedem aluatul crescut,si-a dublat cantitate, il impartim in 2-3 parti(depinde daca vreti lipii mari sau mici)Eu am impartit aluatul in trei parti.Se pune faina pe masa de lucru si se intinde cam cat e tigaia de mare,sa incapa bine.

In tigaie se pune un pic de ulei si se aseaza aluatul.Cu furculita intepam aluatul.Il mai lasam la crescut 10 minute.

Punem tigaia pe foc si coacem lipia pe ambele parti.

Asa procedam si cu restul de aluat.

Cand e gata se taie in doua si se umple cu gem de prune.

Nu va zic ce bunatate....mai ales ca imi aminteste bunica

 

TIPS-URI

1

lipia poate inlocui foarte bine painea

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii-reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pâine Navajo cu pui