Lipii-reteta bunicii

de nadea68 in Piine, 19 Oct 2013 | 6169 vizualizari

 

Cateodata ma napadesc amintirile si dorul de casa,de cei dragi...si in astfel de momente gatesc vreo reteta dea mamei sau a bunici...
Lipiile imi amintesc,bunica,plita calda si cat de nerabdatori asteptam lipia sa se faca....O mancam asa calda fara nimic sau cu gem...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 20 g drojdie proaspata
  • faina cat cupride
  • sare
  • ulei
  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii-reteta bunicii:

Lipia e foarte usor de facut.


Eu am luat apa calduta si am dizolvat drojdia.


Intr-un bol incapator punem apa cu drojdia si un pic de sare.Adaugam faina asa incat sa obtinem un aluat elastic nu prea tare.


Framantam bine cateva minute dupa care il lasam la crescut intr-un loc cald.


Cand vedem aluatul crescut,si-a dublat cantitate, il impartim in 2-3 parti(depinde daca vreti lipii mari sau mici)Eu am impartit aluatul in trei parti.Se pune faina pe masa de lucru si se intinde cam cat e tigaia de mare,sa incapa bine.


In tigaie se pune un pic de ulei si se aseaza aluatul.Cu furculita intepam aluatul.Il mai lasam la crescut 10 minute.


Punem tigaia pe foc si coacem lipia pe ambele parti.


Asa procedam si cu restul de aluat.


Cand e gata se taie in doua si se umple cu gem de prune.


Nu va zic ce bunatate....mai ales ca imi aminteste bunica


 

TIPS-URI

1

lipia poate inlocui foarte bine painea

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii-reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

nadea68 1

20.10.2013, 17:09

AnyCostescu 1

20.10.2013, 22:33

Foarte buneeee

nadea68 1

20.10.2013, 22:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine suedeza, cu faina integrala si seminte