Madlene

de ianculubita in Prajituri, 12 Ian 2014 | 10385 vizualizari

 

Aceste prajiturele in forma de scoica sunt cunoscute in Franta de la inceputul sec.xviii-lea iar numele lor se presupune ca ar fi de la Madeleine Paulmiere care a fost patiserul-sef al Regelui Poloniei si Duce de Lorena de unde provin aceste prajiturele.
Pentru ca este Duminica va recomand aceste :bijuterii" spre rasfatul copiilor dar si al nostru.

 

INGREDIENTE

  • Madlene1
  • 125g unt
  • 125g faina
  • 1lingura rasa de amidon
  • 4oua
  • 125g zahar
  • 1lingura apa de flori de portocal
  • Madlene2
  • 1lingura cacao
  • 25g alune sau migdale taiate marunt
  • Madlene3
  • fructe confiate taiate marunt
  • coji de citrice confiate taiate marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Punem ouale intr-un castron si le batem usor cu un praf de sare,zahar,apa de portocal sau vanilie daca nu aveti,apoi transferam castronul pe bain-marie si batem bine pana ce se ingroasa,se deschide la culoare si-si tripleaza volumul;

dam castronul deoparte,incorporam faina cu amidonul iar cand s-a amestecat aproape complet,turnam untul topit si racit;

impartim acest aluat in trei boluri:

Primul bol reprezinta Madlene1

In al doilea bol incorporam cacao si migdalele

In al treilea bol incorporam fructele si coaja de citrice taiate marunt

Umplem formele cu aceste compozitii,le tinem la cuptor10-15min,le scoatem apoi si le servim pudrate cu zahar.

TIPS-URI

1

pentru cine nu are apa de flori de portocal,poate inlocui cu esenta de vanilie sau de migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Madlene