Madlene

de Merisor in Prajituri, 22 Mar 2015 | 5424 vizualizari

 

Daca tot am primit forma de madlene, am zis s-o si utilizez, dar mi-ar mai trebui patru ca sa coc mai multe odata. :)))
Bine, as fi putut sa le mai fac si in forme de briose, dar imi plac mai mult cum arata in forma de madlene.
Am facut aceasta reteta de doua ori, odata cu aroma de lamaie, preferatele mele si a doua oara cu aroma de vanilie, cele de fata.

Urmeaza a treia oara cu aroma de portocala.

Sunt tare bune, dar dispar repede.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 400 gr faina
  • 3 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • In plus:
  • 1-2 linguri zahar cu aroma de vanilie, pentru ornat
Portii: 100
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Aducem toate ingredientele la temperature camerei cu cel putin o ora inainte de preparare.

Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la topirea zaharului. 

Laptele il punem pe foc impreuna cu untul, dar nu il lasam pana la topirea definitiva a untului, doar il incalzim putin, apoi il lasam sa se raceasca, astfel ca si untul se va topi pe parcurs.

Adaugam laptele cu untul peste oua si le mixam pentru omogenizare, apoi adaugam esenta si cernem faina impreuna cu praful de copt, mixand in continuare.

Va iesi un aluat ceva mai gros decat cel de clatite, pe care il lasam 20 de minute la odihnit, apoi cu o lingurita, umplem formele de madlene, razant si le vom coace pentru 20 de minute la 180 de grade.

Cand sunt reci, le vom pudra cu zahar cu aroma de vanilie.

Sunt tare bune si de efect

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

23.03.2015, 15:44

Perfecte pentru cafeluta

Pushaa 1

23.03.2015, 22:06

anca_rm 1

25.03.2015, 08:38

ce prezentare
, foarte faine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Madlene