Aperitiv mamaliga in straturi cu oua

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2017 | 5298 vizualizari

 

Vazut la Oana, placut si facut. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga:
  • 2 cani malai
  • 7 cani apa
  • 2 lingurite sare
  • 50 g unt
  • Umplutura:
  • 200 g carnati cabanos
  • 200 g costita afumata
  • 5 oua
  • 400 g telemea de oaie
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mamaliga in straturi cu oua:

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.

Se face o mamaliga moale.

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute, amestecand cu telul si cand se ingroasa, cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata, se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Se rastoarna intr-un castron.

Carnatii se taie rondele, costita fasii si se prajesc in ulei.

Oule se fierb, se curata si se taie felii.

Branza se sfarama si se amesteca cu smantana.

Se unge un vas termorezistent cu unt si se pune un strat de mamaliga.

Se pune un strat de branza (jumatate) si peste carnatii si costita.

Se pune un alt strat de mamaliga si unul de branza.

Se pune un strat de felii de oua si se acopera cu un alt strat de mamaliga.

Deasupra se unge cu branza si se decoreaza cu felii de ou si carnati.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 minute.

Cand este rumenita frumos, este gata.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga in straturi cu oua" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf de Craciun